Home / Personal / Dilema zilei

Dilema zilei

Azi, in RATB. 381 are 3 statii intre Budapesta si Piata Romana. Una la Sf. Gheorghe, una la Coltea, si una la Romana. Intre statia de la Sfantul Gheorghe si Coltea sunt vreo 3-400 de metri, pe care ii faci lejer, pe jos, in 2-3 minute. Daca nu te grabesti. Cu toate astea, astazi am gasit vreo 3 oameni care au preferat sa astepte in autobuz, in aglomeratia de dimineata de pe Magheru/Bratianu, in loc sa coboare la Sf Gheorghe si sa mearga putin inspre Universitate.

Ieri imi spunea un taximetrist ca nu-i intelege pe aia care iau taxiul pentru distante mai mici de un kilometru. Si mai dau si comanda prin telefon. Asta pentru o cursa care costa sub 5 ron, cu tot cu bacsis, daca are norocul sa nu dea peste chinezi, minoritati sau englezi  …

Recordul personal al domnului:  comanda telefonica, omul a zis ca ajunge in 9-10 minute, din centru pana pe undeva prin Ghencea. Duminica. Clientul avea nevoie de un taxi de acasa pana la biserica. Adica pana la coltul strazii. L-a costat vreo 3 ron.

Acum, poate ca sunt eu nebun, poate ca-mi place prea mult sa merg pe jos, poate ca nu-mi place sa ma inghesuiesc in RATB, dar de ce ai lua taxiul pentru cativa metri ? Sau de ce ai accepta sa stai inghesuit in autobuz, stiind ca urmatoarea statie e la cativa metri distanta ?


2 comentarii

  1. In Arad cand faci comanda la taxi, te intreaba operatoarea unde vrei sa vina taxiul si catre ce destinatie. Cand m-am mutat in Bucuresti, eram obisnuit sa dau si informatii despre destinatie, pana cand mi-a spus operatoarea ca nu conteaza destinatia si ca eu sa-i zic unde vreau sa vina masina. Asta ca o paranteza la faza cu taxiul.

    Legat de cealalta “problema” … cum sa mearga pe jos? Vrei sa slabeasca? Americanii inca sunt fruntasi la obezitate… trebuie sa le urmam exemplul, nu?.

Comentezi ?