Home / 3ner.ro / Serviciu de prescurtare link-uri pe domeniu propriu de la Google Apps . Studiu de caz: 3ner.ro

Serviciu de prescurtare link-uri pe domeniu propriu de la Google Apps . Studiu de caz: 3ner.ro

Google Short Links este o noua aplicatie Google Labs pentru domeniile care folosesc platforma GoogleApps,prin care iti poti crea singur url-uri personalizate pentru site-ul propriu (2 conditii: inregistrarile MX si CNAME ale domeniului faca trimitere catre Google).

Si cum 3ner.ro este un domeniu cu nume scurt, un url-shortner propriu era o decizie logica, mai ales ca am lansat galeria foto, cu link-uri SEF  (Search Engine Friendly->Link-uri optimizate pentru motoarele de cautare), dar care sunt totusi destul de lungi. Acum, la adresa s.3ner.ro/empower se poate gasi galeria foto de pe 3ner.ro a intalnirilor Empower Live!, eveniment la care 3ner este partener, prin recent-lansatul serviciu de recenzii de training.

Sau, la s.3ner.ro/linkedin, grupul de training de pe Linkedin “Training-Romania“, grup cu circuit inchis, doar pt traineri si persoane care lucreaza in domeniu.

Google Short Links are statistici, API, se seteaza instant, tot ce trebuie facut este sa adaugi prin Control Panel o noua inregistrare CNAME, unde numele ales va deveni subdomeniu, iar adresa trebuie sa fie ghs.google.com (de exemplu, 3ner.ro are doua inregistrari “s” si “link”, ambele fac trimitere catre ghs.google.com, si pot fi accesate la s.3ner.ro si link.3ner.ro

Si bineinteles, sa il adaugi ca si serviciu, din panoul de control de la www.google.com/a/cpanel/domeniu.abc . Oricum, wizard-ul de ajutor este foarte usor de urmarit si explicit.

Lista de link-uri (cele publice) este comuna pentru ambele subdomenii, dar pentru a adauga link-uri (publice sau private), trebuie sa te loghezi ca si user @3ner.ro

Pentru cei fara GoogleApps, am gasit si cateva aplicatii gratuite (urlshort), unele platite (peashootapp, makeme.awe.sm), sau doua tutoriale (unu,doi), pentru care vor ceva mai tehnic.

Bonus 1: o lista cu 10 aplicatii

Bonus 2 : Bit.ly ramane lider in short-url, in ciuda Goo.gl si Fb.me,  sau a haiosului ShadyURL

PS : ce pacat, aur.as e blocat :))

http://en.wikipedia.org/wiki/Rewrite_engine

Citeste si asta

Infografic: Ce industrii cheltuiesc cei mai multi bani pe Google Ads

Sau de unde vin banii in portofelul Google. 96% din Google Ads.  Datele sunt valabile …

3 comentarii

  1. Nu stiu cati cunosc faptul ca un alias foarte misto al Bit.ly, deci care beneficiaza de aceleasi analytice este J.MP

    Dpmdv, j.mp este perfect, 3 caractere, deci minim posibil, si este logic si intuitiv, jump! la un link mai lung :)

    • @alex j.mp e foarte misto, dar pe mine ma intereseaza sa apara “3ner.ro” in link, in ideea ca serviciul ala o sa faca bani la un moment dat :)

  2. in privinta asta, da, faptul ca google faciliteaza asta for free este tare! good luck cu monetizatul, desi cred ca sunt necesare cifre imense ca sa produci un venit demn de luat in seama.

Comentezi ?