Home / Chestii misto gasite pe net / Alternative video-streaming pentru Zoom

Alternative video-streaming pentru Zoom

In caz ca pica Zoom sau varianta platita e prea scumpa, intotdeauna exista alternative, mai potrivite sau mai ieftine, pentru scopuri diferite.

Variantele cele mai rapide pentru un live video cu prietenii nontehnici sunt optiunile clasice de Facebook Messenger Group VideoCall, Whatsapp Video sau Google Hangouts (limita aici e de 8 persoane), precum si Facetime sau Skype.

Dar daca vrei sa treci un pic la alt nivel de continut video, un pic mai profesionist, organizat si bazat si pe tool-uri de prezentare/interactiune, altele sunt alternativele care pot transforma un video online intr-un webinar sau curs video de calitate.

Dupa un scurt research si teste private cu prieteni-cobai, am ajuns la astea doua propuneri. Am pus accent pe diferente si functionalitati, mai ales intr-un context in care acestea pot deveni tool-uri de business pentru servicii sau produse livrate online, in sistem remote, de la distanta.

Stream Yard – e solutia folosita de Mihai Bobonete pentru show-ul de tip late night “Da bravo!” pe care-l tine, impreuna cu Costi Dita, aproape in fiecare seara, pe Youtube si Facebook, ambii in sistem remote, de acasa, cu invitati vedete si oameni normali aflati in izolare de prin toata Europa.

Parti bune: are versiune gratuita care e limitata la 6 hosts, streamingul poate fi simultan pe Facebook si Youtube. Spre deosebire de Zoom, administratorul de broadcast are mai multe optiuni de afisare pe ecran, atat in sistem de grid, cat si ecrane principale-secundare, pe langa clasicul share screen/desktop. Inca un punct bonus pentru optiunea de a avea pana la 10 creatori de continut in stream  in acelasi timp, care sa stea cumva intr-un fel de waiting list pana cand li se da acces video streamul vizibil celor care acceseaza via Facebook sau Youtube. Poate inregistra video-urile timp de 4 ore si le pastreaza pe server timp de 7 zile, timp destul sa le descarci sau stergi.

Daca iti faci cont prin link-ul asta, vei primi 10$ credits pentru conturile premium, care incep de 20$/luna si ofera acces la optiuni de brainding, streaming nelimitat, overlayere si alte personalizari.

StreamYard

BE.live – foarte similar cu Stream Yard si cu o interfata ceva mai user friendly la partea de impartit ecrane si branding, un pic mai scump, poate sa faca stream pe un singur canal, la alegere, momentan. Versiunea gratuita e limitata la 3 video-uri pe luna, conturile premium sunt un pic mai scumpe, de la 24$/luna.

Cea mai mare diferenta notabila dintre cele ultimele 2 site-uri si Zoom e ca ecranul principal poate fi impartit in maxim 4 mini ecrane, in timp ce Zoom poate duce pana la 100 de miniscreens chiar si in versiunea gratuita. Zoom pierde insa puncte la partea de interactivitate, design si optiuni de control audio/video ale administratorului si colaboratorilor.

De asemenea, Zoom are limita de 40 minute pentru conturile gratuite (fara limita timp pentru conturile folosite in scop educational, pe durata pandemiei) si 24 de ore pentru conturile platite.

Deh, depinde la ce-ti trebuie.

Daca aveti nevoie de ajutor pentru setup oricaruia, sunt usor de gasit.

 

 

Comentezi ?