Home / Filme / Excelent documentarul RECORDER “30 de ani de democrație”

Excelent documentarul RECORDER “30 de ani de democrație”

Dureaza 3 ore, dar parca tot nu e de ajuns pentru cata istorie e comprimata intr-un singur documentar cat un rezumat al ultimilor 30 ani, care ne arata prin ce am trecut, ca tara, economie, mentalitati si personaje politice.

Un rollercoaster emotional care porneste de la emotiile si dramele revolutiei de la ’89, trece prin neputinta si bisnitarii perioadei de tranzitie, pune in context stagnarea distrugerea economica cu deciziile politice ale unor fosti comunisti interesati doar de jocuri de putere si avere, readuce in fata ecranelor unor romani cu memorie scurta compromisul Iliescu-Vadim, cele 2 mari dezamagiri politice (Emil Constantinescu – CDR – cei 15.000 specialisti inexistenti & involutia unui Traian Basescu de la personaj vocal la propria grupare de corupti), ajunge in perioada Ponta-Colectiv-Iohannis si marile frustrari ale acelei perioade, intrecute doar de tupeul si nesimtirea din cele 3 guverne cu marionete Dragnea.

Pot doar sa reprosez ca momentele din ultimii ani si trezirea spiritului civic (alimentat si de deciziile disperate ale PSDragnea) au fost insuficient redate pentru impactul pe care l-au avut atat momentul Colectiv, OUG 13, cat si protestele de mare amploare , culminate cu protestul diasporei din 10 august, care lipseste din documentar. La fel, lipsesc sicanele cu regele Mihai, mizeriile USL si cele cateva luni de normalitate a guvernului Ciolos.

Un video care ar trebui introdus in programa scolara, ca material media obligatoriu, la ora de istorie.

Ba mai mult, daca as lucra la o televiziune cu acoperire nationala, as cere acordul Recorder pentru a-l difuza intr-o seara, la ora de maxima audienta.

Blockbusterele mai pot astepta.

Educatia nu.

Comentezi ?