Site icon AurasMihai.ro

Gabi Firea a gasit vinovatii pentru aglomeratia spre aeroport!

In timp ce statea tolanita covorul de pe bacheta din spatele masinii, in drum spre aeroport, Gabi Firea se uita pe geam, ca va…calduros, la monumentul de 2.3 milioane euro de la Casa Presei.

In timp ce statea ea blocata in trafic si se juca, plictisita, cu un mileu, bosumflata ca n-are si ea, un girofar, la fel ca Gabi Oprea, prietenul, colegul si partenerul de afaceri al lui Pandele (investigatie Rise Project), noii primarite a Bucurestiului, aleasa cu 16% din bucurestenii care au venit sa voteze “cu trandafirii, maica”, i-a venit o idee geniala: sa dea vina pe cineva pentru traficul ingrozitor spre zona de nord a capitalei.

Prin capul ei, ocupat de un singur neuron, si ala blond, nu a aterizat nici una din ideile de mai jos:

Nici una din aceste posibile cauze nu i-au trecut prin cap, pentru ca pe Gabi Firea o intereseaza doar propria transpiratie (citat din Ariel) si cum sa dea vina pe altcineva sau altceva, in loc sa gaseasca solutii.

Si cum statea ea tolanita, i-a venit ideea salvatoare: de vina pentru traficul din Bucuresti sunt baietii aia de la via Sport, care isi permit sa organizeze “cea mai mare strada de sport”, cu jocuri de  baschet, ping-pong, badminton, fotbal, yoga si volei, in week-end, in ciuda soferilor de duminica!

Culmea, evenimentul ViaSport a fost intens sustinut de Sorin Oprescu :)

In plus, circulatia pe bulevardul Kiselef e cu sens unic spre oras, asa ca nu afecteaza circulatia SPRE aeroport.

Ba mai mult, tot Gabi Firea si-a dat seama si de ce e aglomeratie in centrul capitalei! Citez: “recent a avut loc un concert în Piața Constituției. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul

Ba mai mult, Gabi Firea stie ce se intampla si alte capitale europene, in afara Bacaului natal (uite un contra exemplu inca european: Londra): “Chiar în acest weekend, circulația din Capitală a fost blocată și asta nu pentru că erau foarte multe mașini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulți în concediu — ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetățeni, pentru turiști și în general respect pentru faptul că nu trebuie să ‘ștrangulezi’ circulația cu evenimente — care este foarte bine că se organizează — dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei, a argumentat Firea la Antena 3”.

Adio maratoane internationale, adio “Femei pe Matasari”, adio “Street Delivery”, adio concerte in Piata Constitutiei, pentru ca doamna primar vrea sa se plimbe cu masina in week-end si n-are chef sa se gandeasca la solutii, ci doar la restrictii pentru evenimentele ne-electorale.

Sa va duceti toti in parcuri, ba! (nota redactiei: parcurile deja aglomerate, care inca n-au fost betonate sau distruse de interesele imobiliare ale colegilor primari de la PSD).

Nici o vorba despre calea ferata deviata spre aeroport, de metroul pana acolo nici nu mai vorbim, bine ca a reusit sa amane pasajul sudului cu inca 2 ani iar centura capitalei e neterminata si plina de gropi.

O sa fie 4 ani cu nabadai. Sau mai putini, asa sa ne ajute DNA. 

Citeste si asta: “Toate evenimentele din București pe care le va elimina Gabriela Vrânceanu Firea în următorul an

Exit mobile version