Home / Diverse / Cum a fost la evadarea din escape room-ul “The Wizzarding World of Harry Potter”

Cum a fost la evadarea din escape room-ul “The Wizzarding World of Harry Potter”

Daca tot e la moda sa te inchizi intr-o camera intunecata, de unde trebuie sa te chinui apoi sa evadezi, urmand indicii si descifrand misterele si seifurile altora, mi-am luat si eu 5 prieteni si am acceptat invitatia celor de la Inside Rooms, sa ne testam logica, munca in echipa si atentia la detalii, in noul escape room inspirat din lumea din jurul personajului Harry Potter. 

Am ajuns la 7 seara la Inside Room-ul de la intersectia strazilor Aurel Vlaicu cu Botez (zona bd Dacia), am ascultat atenti indicatiile si regulile de joc, fiecare a retinut ce-a putut, dar macar am plecat spre camera indiciilor inarmati cu glume, telefoane mobile si niste instrumente “magice”.

Acum … inchipuiti-va 6 oameni mari normali, incuiati intr-o camera de 3-4 metri patrati, in semi-intuneric, intr-un decor ca-n filmele din seria Harry Potter, inconjurati de seifuri, tablouri vechi si o biblioteca plina cu carti. Si soundtrack-ul din film, pe fundal.

60 de minute sa iti dai seama de unde sa incepi cautarile, ce sa cauti, cum sa cauti, unde sunt rezolvarile, cum se deschid seifurile din camera, in ce ordine, de ce sunt atatea sticlute, cine citeste codurile, cine tine sticlele, cine deschide seiful, cine da vina pe arbitri, de ce e Gena atat de calma, unde e Dumbledore, de ce e o matura agata pe perete si, cel mai important, cum naiba poti sa organizezi 6 oameni sa gandeasca in aceeasi directie, ca sa iti poti da seama de indicii si sa poti avansa, usor-usor, catre locul unde statea ascunsa cheia.

Prea multe spoilere nu dau, pentru ca as strica misterul si bucuria celor care s-ar duce la escape room-ul asta, pot sa spun doar cateva informatii, care s-ar putea sa va ajute sau nu, daca ajungeti si voi la escape room-ul cu Harry Potter.

Oricum nu va ajuta prea mult inainte, dar va poate amuza dupa ce treceti prin escape room :)

1. Sunt mai multe seifuri diferite in incapere, fiecare cu cheia sau codul sau propriu, fiecare cu alte indicii care te pot trimite la urmatoarea provocare, care poate fi o combinatie corecta de cuvinte-cheie sau o licoare “magica” (banuiam eu ca Ramona are stofa de vrajitoare, abia acum a venit confirmarea).

2. Nimic nu e chiar ceea ce pare la prima vedere (uuu, ce cliseu), apar tot felul de ascunzisuri si secrete pe care le descoperi treptat, de la indiciu la indiciu. Sunt vreo doua metode de activare a unor zone secrete atat de bine gandite, incat simteam nevoia sa le aplaud.

3. Ce faceau in filme Tia Carerre si Indiana Jones sunt chestii de amatori pe langa toate puzzle-urile, ghicitorile si conexiunile logice pe care trebuie sa le faci in escape room-ul asta.

4. Nivelul de dificultate e setat ca mediu, dar dificultatea puzzle-urilor si a provocarilor creste pe masura ce te apropii de final (al misterului sau al timpului alocat). Iar finalul …. cine s-ar fi asteptat la asta ?

Am trecut de la “hai ca n-are cum sa fie atat de greu” la “alooo, va rugam sa ne mai dati si noua un indiciu, ca ne-am blocat la ….” si de la “hai c-o stiu eu p-asta, am vazut-o in film” la “holy shit, asta de unde a aparut?”

Rezumand, a fost surprinzator, antrenant, enervant si frustrant (ca nu ne-am incadrat in timp, ca ne-am blocat la indicii si ca am vazut apoi cat de putin mai aveam pana la rezolvarea marelui mister).

Momentan, The Wizarding World of Harry Potter e singura escape room din portofoliul Inside Rooms, abia astept sa vad ce tema va avea urmatoarea.

Poate ceva inspirat din Indiana Jones ?

La final, o recomandare din toata tastatura si 3 poze de afara, ca nu-i frumos sa dai din casa.

PS: vand ieftin coduri pentru seiful 3.

Citeste si asta

Ce poti sa faci la domeniul Greaca ?

Post by Auras Mihai Geambasu. Cu poza de mai sus a inceput mini-excursia de saptamana …

Comentezi ?