Site icon AurasMihai.ro

Cat de mare ar trebui sa fie salariul de senator ?

miron_vasilica_stelianaUff, eu abia acum aflu ce grea e viata unui parlamentar care are chiria decontata, diurna si deplasarile asigurate, cheltuieli de protocol, transport intern gratuit (pe avion, CFR sau cu masina), telefon platit de Senat, masina de serviciu, cantina privata si alte cateva zeci de beneficii.

Senatorul PNL Vasilica Steliana Miron se plange de faptul ca salariul de parlamentar este atat de mic, incat banii nu-i ajung nici macar pentru coafor, astfel fiind nevoita sa apeleze la ajutorul financiar al sotului sau al parintilor.

“Prefer hainele si pantofii de la producatorii locali. Am si discount-uri foarte mari”, a spus Miron, citata de Evenimentul Zilei.

Ea a precizat ca o tinuta o costa circa 600 de lei, dar ca niciodata nu s-a imbracat de doua ori la fel, subliniind ca prefera hainele “mai ieftine”.

“Tinutele de la Senat sunt, in mare parte, realizate la o fabrica din Suceava. In fiecare joi ma duc la fabrica si, impreuna cu doamnele de acolo, imi creez tinutele pentru saptamana urmatoare. Vineri ma duc la proba, iar sambata am tinutele acasa”.

In plus, mentioneaza ca imbracamintea nu este cumparata din indemnizatia de senator, care nu i-ar ajunge “nici pentru coafor”.

“Noroc cu sotul meu si cu parintii mei ca ma sustin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor”, a declarat Vasilica Steliana Miron, aflata la primul mandat de senator.

Aleasa pe listele PP-DD, intr-o circumscriptie din Suceava, aceasta a trecut la PNL in luna februarie 2014.

In ce priveste veniturile sotilor Miron, acestea sunt indemnizatia de senator de 60.410 de lei pe ultimul an fiscal al Stelianei Miron, adica aproximativ 5.000 de lei lunar, precum si onorariul de 97.700 de lei al executorului judecatoresc Catalin Miron.

articol complet pe ziare.com

Grea viata asta de senatoare, trebuie sa te chinui sa te intretii, ca parlamentar, in Romania, in conditiile astea de criza, cu un salariu lunar de 5.000 lei (cam 1100 euro). Ba mai mult, ai nostri nici macar nu apar in top 20 cei mai bine platiti parlamentari din Europa.

Oare ar ajunge 3-4000 de euro/luna, doar de cheltuiala ?

Ce servicii ar mai trebui decontate pentru ca un senator/senatoare sa fie multumit/a ?

Ce-ar trebui sa faca Vasilica, saraca senatoare sexy, pentru a-i ramane indeajuns bani de coafor, incat sa nu mai ceara de la sot sau parinti ?

Ok, video-ul de mai jos e din 2013, dar uite si unul din 2014. 

Exit mobile version