Home / Evenimente / In vizita la Distileriile Alexandrion

In vizita la Distileriile Alexandrion

Saptamana trecuta m-a lovit curiozitatea de a vedea cum arata  Distileriile Alexandrion de la Dealu Mare, Pleasaj, judetul Prahova, asa ca mi-am exersat recent dobanditele skilluri de editare video pe cateva cadre trase in interiorul cladirilor. 

Cateva idei de la eveniment, notate pe scurt:

  • sunt tot mai greu de gasit fermieri romani care inca mai au puterea si dorinta de a cultiva livezi de pomi fructiferi, chiar daca cererea de pe piata, pentru produse romanesti, este destul de mare si inca neacoperita 100%. Aici chiar ar fi o oportunitate de afacere, mai ales cu fonduri europene si ajutor de la stat (care pregateste un program special de sprijinire a tinerilor fermieri). In conditiile astea, postez un anunt la mica publicitate: blogger simpatic, cumpar livada de meri, visini sau caisi, plata la vara, dupa cules.
  • Apa din zona are proprietati foarte bune si e usor de folosit/combinat in circuitul distileriei, dar recomandarea specialistului e ca adancimea cea mai buna pentru extractie e undeva pe la 80-90 metri, ceea ce explica abia acum multimea de afise lipite pe stalp cu “forez puturi de mare adancime”.
  • China are o particularitate foarte ciudata: cele mai bine vandute produse sunt ori cele mai ieftine, ori cele foarte scumpe, de lux. Zona de mijloc e slab dezvoltata si greu accesibila. Altfel spus, ori te bati in pret, ori in prestanta.
  • Cum chinezilor le e greu sa pronunte “Brancoveanu”, faimosului vinars i s-a adaugat si particula “XO”, ca sa nu-si rupa falcile inainte sa-l comande.
  • Distileriile Alexandrion au vandut anul trecut peste 12 milioane de sticle, din care 650.000 la export.
  • Distileriile Alexandrion au in portofoliu 11 categorii de produse, printre care se afla Alexandrion, Kreskova, Grant’s, Greenfiddich sau Bellmann’s.
  • Mi s-ar parea foarte amuzant sa vad un turc decapitand cu pofta o sticla de Brancoveanu, in numele lui Allah.
  • Ambalajul si prezentarea vinarsului Brancoveanu e numai bun adus la un cerc de lectura, pe terasa la Carturesti, in vizita la nasi, intr-un hamac din Vama Veche sau in metrou, sa dai clasa tuturor celor care citesc carti ca sa apara pe instagram. brands-brancoveanu-xo-header

Am facut si un video, pentru curiosi si oameni interesati de partea vizuala.

 

1 comentariu

  1. Am si eu o carticica din asta acasa. Am citit pana pe la jumatate, nu ma grabesc, la fiecare sarbatoare majora cumpar una, ca imi place sa citesc, nu sa ma uit la televizor.

Comentezi ?