Site icon AurasMihai.ro

Intamplari adevarate, coincidente ca-n filme

Din cand in cand, mi se intampla chestii dubioase.

Cea mai recenta s-a intamplat azi, dupa-amiaza.  Eram la masa. Singur in bucataria firmei, am avut ceva treaba iar foamea m-a lovit abia dupa ora 2 jumatate. Nici nu apuc sa molfai eu cate ceva, ca intra o colega, probabil la fel de intarziata cu pranzul.

Incepem o discutie de tip “small talk”, despre filmul de la TV-ul de pe perete, bag eu cateva glumite despre Jennifer Love Hewitt (inca se tine bine de tot), mai vorbim despre week-end, de greva RATB, cand, la un moment dat, vine o intrebare:

“Tu esti din Bucuresti?”

Oarecum, sunt adoptat, de vreo 7-8 ani in Bucuresti. Daaar sunt din Fetesti, un orasel micut, intre Bucuresti si Constanta.

Fetesti, Ialomita?

Dap, ala din melodia cu “mama, sunt la Fetesti”. De ce  ?

Pai si eu sunt din Fetesti!”

Zbang, WTF moment. Care erau sansele sa fim 2 fetesteni (orasul e mic, are cam 20.000 de locuitori, majoritatea liceenilor se duc la Constanta la facultate) in aceeasi incapere, in acelasi timp, la aceeasi masa si la acelasi pranz intarziat ?

Dubioooos!

Asta e doar cea mai recenta.

Acum vreo 2 ani, pe cand lucram la Intact Interactive, dupa o sedinta ceva mai relaxata, pe Antena 2, incep niste glumite despre week-end si ce  planuri are fiecare pentru urmatoarele doua zile.

Radem de cineva care sta  tocmai in Berceni, are sanse mari sa ajunga sambata seara acasa, daca pleaca ceva mai devreme din turnul din Baneasa. Eu le zic ca nu prea am de ce sa ma plang, stau in zona Unirii, like a boss, nu stiu cum e sa traiesti la periferie, sau, mai rau, in afara civilizatiei, prin Rahova, Pantelimon sau Berceni, ca altii.

Rad toti, mai putin o singura tipa, Alina, care imi spune ca am concurenta, nu sunt singurul privilegiat din incapere, ea sta tot central, tot in zona Unirii.

Incepe concursul de “cine sta mai aproape de centrul vechi si nu-l ia nici un taxi noaptea, pentru ca sta prea aproape”.

Incep eu, spun ca stau in zona Camerei de Comert. Ea spune ca acolo sta si ea, deci suntem la egalitate in continuare.

Devine interesant. Spun care e blocul si strada pe care e construit.

Soc: si ea tot acolo sta. Acelasi bloc, aceeasi strada. Hmm, poate ma minte ..

Devine si mai ciudat. Oare de ce nu ne-am intalnit pe drum sau prin cartier pana acum ? Dubioooos ….

Ne privim in ochi, ca in secventele cu ultimii doi cowboy ramasi in picioare, fata in fata, gata-gata sa scoata pistoalele si sa se impuste.

Fac eu primul pas si spun scara: 3.

 

 

 

 

Victorie!

Ea statea la cealalta scara, cu intrare separata, din alta strada. Castig eu (cam pe muchie de bloc, as putea zice), cu intrarea in bloc cea mai aproape de Piata Unirii. Stam un pic si ne uitam unul la altul, surprinsi de coincidenta, dupa care incepem sa radem in hohote, amuzati de intamplare. De atunci ne tot salutam cu “vecine, vecino” :D

 

A treia, acum vreo 3 ani, la o conferinta de marketing. La unul din workshop-uri, vorbitoarea vrea sa ne ridicam in picioare, sa venim in fata si sa ne pozitionam, intr-un dreptunghi de 2×4 metri, in functie de orasul din care facem parte.

Cei mai multi sunt, desigur, bucurestenii, urmati de ardeleni. Ma uit pe harta, sa vad unde e Constanta, ma asez undeva pe la jumatate. Langa mine, la cativa centimetri, Victor Caras, (fostul meu sef de la Paralela 45, pe atunci la MB Dragan).

Ma uit la el si-i spun:

“Vezi ca Cernavoda e mai incolo, langa centrala. Asta-i Fetesti, nu vezi ce mic sunt ?”

Victor se uita la mine si incepe sa rada:

“Nu-mi place acolo la atomi, si eu sunt din Fetesti. ”

La fel, care erau sansele ca, dintr-o grupa de 30 de oameni, sa mai gasesc inca un fetestean ratacit la Bucuresti ?

Fetesti-ul nu e Braila, sa-si permita sa-si faca clanuri la fiecare eveniment (e o gluma prin online care spune ca orice eveniment cu bloggeri are cel putin 2 braileni in public), cat de mici erau sansele sa ne nimerim amandoi in acelasi loc ?

 

Doar mie mi se intampla scene din astea parca desprinse dintr-un film cu scenariu foarte previzibil ?

Daca as fi vazut fazele astea intr-un film as fi zis ca sunt facute in lipsa de alte idei, fortate doar ca sa fie un motiv pentru ca personajele sa aiba un punct comun care sa-i lege,  dar cand mi se intampla mie ….

Exit mobile version