Site icon AurasMihai.ro

“E pentru Ideo Ideis”

ideo ideisE pentru Ideo Ideis”

Asta a fost fraza cea mai folosita aseara, la Gala Ideo Ideis, de la Godot Cafe Teatru.

Dupa vizionarea piesei “7 dintr-o lovitura”, interpretata de trupa de liceeni (Brainstorming) care a castigat anul trecut premiul Godot 2012, a avut loc o licitatie cu obiecte personale apartinand membrilor juriului (Marcel Iures, Catalin Stefanescu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu si Andi Vasluianu) si ale altor prieteni ai festivalului:  Tudor Giurgiu, Ana Ularu, Marian Ralea si Florin Piersic Jr.

Asadar, dupa o piesa jucata de niste liceeni foarte talentati, care au reusit sa fie aplaudati de o sala intreaga, a inceput etapa de licitatie de obiecte personale, cu scopul de a strange bani pentru nevoile de organizare a editiei cu numarul 8.

Fun fact: printre actorii si persoanele mai celebre din Godot, am recunoscut-o si pe Magda Catone. Am vrut s-o intreb daca are cumva … asa … total intamplator, vreo 5kg de Bonux prin geanta, dar m-am abtinut la timp (:P). A avut noroc ca pare mult mai simpatica in realitate si ca are un fiu talentat, tanar actor si membru al trupei Brainstorming.

Revenind la subiect, printre obiectele licitate s-au numarat un tablou-caricatura al maestrului Horatiu Malaele , un poster inramat al filmului “Dupa dealuri” (cu autograful regizorului, dar nu sunt sigur daca tabloul a fost si sfintit sau stropit cu aghiazma), palaria de magician a lui Marian Ralea (s-a adjudecat cu 500 de euro), un ceas Seiko al lui Marcel Iures, doua discuri (de pick-up) originale AC/DC, de la Catalin Stefanescu, o bricheta Zippo cu 8 ani de actorie la activ, o geanta mare cu multe bretele si amintiri apartinand actorului Marius Manole, si cateva bijuterii ale unor actrite.

Toate cumparate pe sume de cateva sute de euro fiecare. Recordul a fost atins la licitatia pentru caricatura lui Horatiu Malaele, care a adus 1.200 euro la bugetul festivalului. Nu stiu cine a fost doamna, dar parea foarte fericita de achizitie.

“E pentru Ideo Ideis”, a motivat ea.

1.200 de euro pentru un tablou. Sau 3-4 bannere pe blogul asta, daca e sa fac o comparatie. Hai 5, ca e criza.

Spre final, dupa licitatia pentru doua librete vechi, oferite de actorul Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr. a oferit pentru licitatie o pereche de manusi de box. Nu se stie daca folosea manusile si in sala de teatru, pentru colegii enervanti. Parea cam incruntat.

In momentul in care licitatia a ajuns la 750 euro, juniorul a promis sa cante pe loc o bucata din opera Aida, in cazul in care cineva ofera 1000 euro.

“N-am mai cantat de mult, nu cred ca mai stiu versurile, dar o sa cant Aida, daca cineva ofera 1000 de euro. Fac asta pentru Ideo Ideis“.

Moment in care mi-a devenit brusc, ceva mai simpatic. Ma gandesc chiar sa ma uit la “Killing time”, filmul regizat de el, chiar daca am auzit ca e atat de plictisitor incat poti sa simti cum iti creste barba.

Provocarea a fost acceptata, asa ca manusile au fost adjudecate pentru suma de 1000 euro. De aceeasi persoana care a dat 1200 de euro pentru un tablou.

“Pentru Ideo Ideis”

Obligat sa-si respecte promisiunea, Florin Piersic Jr. s-a tinut de cuvant, a luat microfonul, s-a dus in fata scenei si s-a apucat de cantat.

“Ok, pentru Ideo Ideis”. Chiar daca avea emotii si nu mai stia versurile.

In final, dupa ce s-au adunat toate cifrele, suma totala stransa intr-o singura seara a fost de  5170 euro, bani care sper sa ajute cat mai mult la organizarea Festivalul de Teatru Tanar IDEO IDEIS de la Alexandria.

Poate ca piesa de teatru interpretata de cei 8 liceeni, partenerii actuali si istoricul festivalului, zecile de voluntari, numele si implicarea personalitatilor care au decis sa se implice in festival si licitatie, donatiile stranse intr-o singura seara, de la oameni care iubesc Ideo Ideis, vor fi semnale indeajuns de clare pentru ICR si Margalorifer (sau diversi sponsori) ca festivalul asta e un eveniment foarte apreciat si ca merita sprijin si ajutor in organizare …

Daca nu, vin cu argumentul suprem: vara trecuta m-am trezit devreme, intr-o sambata dimineata, special pentru Ideo Ideis.

Cine ar fi crezut ca o sa-mi placa tot ce se intampla acolo, ca m-am umplut de energie si m-am bucurat “ca mai exista si copii normali, inteligenti si pasionati, care fac impreuna evenimente si piese frumoase doar pentru ca si-au gasit “acel ceva” in teatru” ?

Exit mobile version