Home / Evenimente / Maximilian Munteanu despre autostopul cu bicicleta. Si poze de la BikeFest

Maximilian Munteanu despre autostopul cu bicicleta. Si poze de la BikeFest

30 de minute cu Maximilian Munteanu ( Editor in chief DirtBike – “cel mai vizitat si mai dinamic site cu tematica ciclista din România”) despre ce inseamna sa faci autostopul cu bicicleta in Romania sau in strainatate, despre ce trebuie sa stii, sa faci (sau sa nu faci) si alte informatii utile. 

Ce mi-a atras mie atentia:

 • Romania e singura tara in care se cer bani celor care fac autostopul. Foame mare sau impartirea/reducerea costurilor proprii de transport ?
 • Cei mai multi soferi te iau in masina pentru ca se plictisesc sau pentru ca au chef de vorba
 • Grupul de “ia-ma, nene” de pe facebook, care se cheama … carpooling
 • Intersectiile si iesirile/intrarile in orase sunt cele mai bune locuri de facut autostopul
 • Studentii cu rucsac in spate au cele mai mari sanse sa fie luati cu masina

Bonus:

[nggallery id=31]

Citeste si asta

Azi imi place: Ramsay Bolton canta bine

Reiau seria de articole cu cate o chestie de care pot sa spun negru pe …

8 comentarii

 1. Eu nu inteleg de ce ai face autostopul cu bicicleta. Daca tot vrei sa fii nonconformist, eco, emo si ce vrei tu, de ce nu-ti parcurgi drumul CU bicicleta?

  Se numeste cicloturism si este extrem de practicat prin afara.

  Te urci pe bicicleta, iei in spate cortul si traiesti liber.

  Auras, trebuia sa urmaresc clipurile pana la sfarsit? :)

  • Presupun ca e vorba de autostop cu bicicleta pentru distante mai mari. Eu as face autostopul de la Bucuresti la …sa zicem… Brasov sau Sinaia, acolo unde mi-ar face mare placere sa ma plimb cu bicicleta. N-as pedala insa de la Bucuresti la Brasov, pentru ca nu ma simt in stare, e prea departe si pentru ca e prea greu.
   Cat despre clipuri… poti sa urmaresti pana la ce minut vrei tu :)

  • In plus, nu prea ai voie sa circuli cu bicicleta pe autostrada. Asa ca, daca vrei sa te plimbi si ceva mai departe de parcul din oras, va trebui sa apelezi la CFR sau masina. A ta sau a altuia :)

 2. Oricum, autostopul cu bicicleta ramane problematic. In Romania nu se opreste mai nimeni sa te ia pur si simplu, daramite cu tot cu bicicleta!

 3. Maximilian zicea ca el a venit in ziua aia de la Brasov la Bucuresti cu autostopul. Depinde si de noroc. Sau de oamenii peste care dai :)

 4. Eu 50-60% din timp am barile si suportii de bicla pe masina. Nu mi s-a intamplat dar cred ca as lua un ciclist daca ar face autostopul.

 5. Emilian, nu trebuie să te oboseşti să urmăreşti până la sfârşit clipurile. Cele câteva vorbe, pe care am fost suprins să le găsesc aici, sunt pentru oameni care vor să înveţe ceva în plus şi sunt deschişi la minte. De ce nu mergi peste tot cu bicicleta? Simplu: pentru că sunt biciclete şi biciclete. Aş fi foarte curios cum ajungi cu un bike de downhill de la Simeria până la Petroşani şi mai ai apoi energie şi pentru naţionale. Poate ai bulan pentru aşa ceva, dar eu, ca participant la cursele ăstea din 1997, nu am, trebuie să recunosc. Al doilea motiv ar fi dificultatea de a călători civilizat cu trenul. Dincolo de mai recentele vagoane pentru biciclete, asta înseamnă de regulă milogeală la naş, negociere şi umilinţă de evitat. Altă dată, pur şi simplu trebuie să ajungi în anumite locuri şi nu ai alternativă. Nu toată lumea are maşină, dar de descurcat tot trebuie să te descurci.

  Într-adevăr, în ziua cu pricina am venit de la Braşov la Bucureşti cu autostopul, apoi am plecat înapoi tot cu autostopul, iar la Braşov mi-am făcut alt bagaj cu care m-am dus la Cluj. Cu o lună înainte venisem de la Friedrichshafen de la Eurobike, din Germania, şi apoi de la Campionatele Mondiale de la Leogang, via Viena, cu autostopul în România. Fireşte, cei care nu fac autostopul se pricep mai bine la treaba asta şi, evident, nu opreşte nimeni. ;)

  Emilian, dă un semn când mai vii pe la Braşov şi poate dăm o pedală împreună şi om povesti şi despre autostop. Ca redactor la un site de biciclete, asunt sigur că ştii că avem o sumedenie de poteci foarte faine şi descoperim permanent altele noi. Contactul meu îl găseşti la noi pe site.

  Uite aici nişte screamo de calitate, dacă tot pomeneai: http://www.youtube.com/watch?v=wtmQKOOZnlM

  Spor la dat!
  Mx

Comentezi ?