Home / Filme / Am fost un mic Tom Sawyer

Am fost un mic Tom Sawyer

Am fost aseara o vizionare a filmului “Tom Sawyer” si mi-am adus aminte cat de neastamparat eram cand eram mic. Si cate traznai si prostioare faceam impreuna cu prietenii de atunci. Unele se pot scrie pe blog, altele nu :)

Intocmai ca Tom Sawyer, care reusea sa convinga alti pusti sa vopseasca gardul matusii Polly in locul sau, mi-am adus aminte ca noi reuseam sa convingem pe altii sa sara gardurile vecinilor morocanosi ca sa ne aduna noua mingea de fotbal, doar pentru “marea sansa” de a avea un loc asigurat in echipa a patra, care statea cel mai mult pe banca. 

Sau cum ii pacaleam pe altii “sa stea bara” la penalty-uri sau cum conditionam accesul la terenul de joaca doar daca ne aduceau pere, pere, cirese sau gutui (gutuile erau cele mai greu de “gasit”, baba cu gutuiul avea un gard foarte inalt si un caine care nu asculta de comenzile noastre :P)

Sau cum faceam bani de buzunar facand pe curierii pentru babele si mosii de pe strada, pe care ii mai convingeam sa ne lase si baccis  (pe langa taxa de transport!). Aceiasi pe care ii convingeam ca e mai bine ne lase pe noi sa le culegem ciresii sau nucii lor contra unei “cote parte din productie”. Cea mai mare parte din recolta ajungea acasa, sub forma de compot sau dulceata :D

Sa nu mai zic ca eram cam singurul care radea la inmormantari si care punea sare in coliva rezervata pentru bocitoare. Pionezele erau prea clasice.

Paranteza: ce bine ca ai mei nu-mi citesc blogul, de chestia asta nu stiu :))

Revenind la film, din 12 octombrie apare in cinematografe. E o coproductie germano-romana, multe scene sunt filmate in Romania (studiourile Castel Film), cu actori romani (in roluri secundare), povestea e doar putin schimbata iar eu il adaug la lista de “filme bune“.

Nu neaparat pentru ca e cine-stie-ce capodopera, ci pentru ca a reusit sa-mi aduca aminte de copilarie, de traznai si de cat de mult mi-au placut cartile “Aventurile lui Tom Sawyer” si “Aventurile lui Huckleberry Finn”.

Singura parte proasta e ca actorii vorbesc in germana, dar filmul te prinde repede si treci peste aspectul asta. Noroc cu subtitrarea in romana. La cat de bine stiu eu sa vorbesc germana …

Duceti-va la film, o sa va placa.

Citeste si asta

VICE Movie. Despre obsesia puterii si cum sa schimbi istoria, din umbra

VICE e genul ala de film de la care pleci cu mai multe intrebari si …

Comentezi ?