Home / Diverse / La ce produs era campania cu SMS-urile catre bloggeri ?

La ce produs era campania cu SMS-urile catre bloggeri ?

Pentru cei care nu stiu, saptamana trecuta au fost trimise cateva sms-uri misterioase catre cativa bloggeri. SMS-uri nesemnate, trimise de pe un numar de telefon de pe care nu se raspundea la apeluri sau sms-uri.

Primul sms primit de mine suna asa: “Auras, nu uita sa-ti faci timp pentru castele“. Initial, am crezut ca e vorba de o persoana care mi-a trimis sms de pe alt numar, o persoana cu care vorbisem despre o noua fuga la cateva castele din Europa, undeva spre primavara. 

Al doilea sms primit – “Auras, nu uita sa faci oamenii sa rada” – a anulat prima ipoteza si mi-a ridicat cateva semne de intrebare, mai ales ca … se parea ca nu am fost singurul blogger care a primit sms-uri cu “nu uita”. Pacat. Nu numai ca nu era vorba de nici un reminder pentru excursie, ba chiar erau sanse mari sa fie o campanie de teasing la cine-stie-ce-produs-care-s-ar-putea-sa-nu-mi-placa. Eu as fi pariat ca e ceva pentru vreun medicament tip “memoplus”, doar ca BAC-ul din toamna asta incepuse deja. Sau teasing la vreun soft tip reminder-pentru-uituci, pentru Android si iOS.

Din pacate, nu e vorba de nici un produs. As fi vrut, totusi, sa fie un teasing la ceva mai vesel.

“In ultimele doua zile ai primit niste SMS-uri cu mesaje de “nu uita”. Daca pe tine te-au amuzat (si asa sper) sau te-au enervat, altii depind de aceste SMS-uri ca sa continue sa lupte cu un virus si cu o boala – HIV/SIDA. De fapt, este vorba de o lupta pe care pacientii cu HIV/SIDA o dau cu ei insisi. Cum asa?

Imagineaza-ti ca trebuie sa iei una-doua doze de medicamente pe zi, toata viata. Imagineaza-ti ca, pentru a-ti lua medicamentele, trebuie sa te ascunzi de prieteni sau de colegii de munca pentru ca ei nu stiu de boala ta, pentru ca nu ar intelege ca tu de fapt nu ai nicio vina. Te intrebi probabil: “Cum nicio vina?” Da, pentru ca acesti tineri, de douazeci si ceva de ani, au fost infectati fara vina lor in spitalele romanesti din perioada sistemului comunist. Nenorocul lor a fost ca au fost internati in spital in acea perioda, multi cu raceli banale…

Asa ca, zi de zi, de ani si ani de zile, trebuie sa-si ia tratamentul care le prelungeste viata. Indiferent daca merg la job, la petreceri, la munte, la mare, nu trebuie sa uite sa ia tratamentul, nu isi permit sa “oboseasca” sa ia vreo doza. Pentru ca odata cu fiecare doza de tratament ratata virusul din organism devine mai puternic si mai greu de controlat. Incepe sa isi faca de cap si poate avea consecinte foarte grave, pot chiar sa-si piarda viata. Insa cu tratament zilnic si luat fara intrerupere, pacientii cu HIV pot avea o viata normala.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor seropozitivi din Romania, UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA) a creat programul Viata cu HIV (www.viatacuhiv.ro), prin care pacientii au acces la doua servicii gratuite:

  •   Prin Serviciul SMS+, pacientii seropozitivi care completeaza un formular pe site pot primi zilnic doua SMS-uri, la orele indicate de ei, cu un text indicat de ei, pentru a le reaminti cand trebuie sa isi ia tratamentul.
  •    Prin Serviciul Helpline+, persoanele seropozitive pot suna la 0800 800 141 sau pot scrie launopa@unopa.ro pentru a discuta cu un consilier UNOPA despre ce probleme au si ce greutati intampina. Pot primi ajutor de natura psihologica, juridica etc.

In lupta cu HIV este vitala administrarea corecta a tratamentului si sustinerea noastra, a celor din jur, motiv pentru care ne dorim sa ducem acest proiect catre cat mai multi dintre cei aproape 11.000 de pacienti cu HIV/SIDA din Romania. Avem nevoie de ajutorul tau pentru a duce mesajul mai departe atat catre ei, cat catre cei care-i stigmatizeaza astazi.”

 

 

Citeste si asta

Pauza de publicitate

In ultima perioada am fost invitat (si am acceptat) de cativa prieteni/cunostinte sa scriu pe …

Comentezi ?