Home / Diverse / Lectii video pentru scoala de soferi

Lectii video pentru scoala de soferi

De astazi, strazile Bucurestiului vor fi ceva mai nesigure, incep  scoala de soferi si inlocuiesc pentru cateva ore tastatura cu volanul. M-am saturat sa tot vad alti bloggeri cum primesc masini in teste si vreau sa urmez si eu trendul asta pe patru roti. Vreau sa-mi pun si eu poza pe facebook cu un furtun negru, cand se scumpeste benzina. Sau motorina. Sa ma duc la drive-teste, sa ard benzina aiurea pe autostrazile si drumurile comunale ale patriei noastre. Asa ca m-am apucat de invatat semne de circulatie, notiuni legistatie rutiera, putina teorie si mecanica auto. Am inceput cu cartea oficiala de curs. M-am cam plictisit, mirosea a print, nu prea avea poze si nici buton de search. Asa ca am intrat pe versiunea PDF. Mult mai bine :)

Din aici, nu stiu cum, am ajuns pe youtube, unde am ramas cateva ore si m-am tot uitat la plimbari prin trafic, cu explicatii, comentarii si exemple de “asa da” si “asa nu”. Foarte util. Dupa un mini-research, am descoperit ca sunt cateva site-uri de teste auto si cateva scoli de soferi care si-au dat seama ca pot sa foloseasca Youtube-ul intr-un mod inteligent. Si m-au salvat pe mine de la plictiseala.

Premiantii cursurilor video pentru scoala de soferi sunt:

Vali Lungu: video-uri scurte despre cele mai comune miscari si manevre, in stilul Trafictube, cu explicatii si comentarii simple. 100.000 vizualizari.

PermisdeConducere: video-uri scurte cu exemplificari pentru “intoarcerea in 3 pasi”, “iesirea din garaj cu fata/spatele”, “parcarea laterala” si inca vreo 10. 600.000 vizualizari in total.

ChestionareAuto: similar cu cel de mai sus. 500.000 vizualizari.

Scoala pe internet: o colectie foarte buna (cam didactice, totusi) de cursuri video de legislatie si mecanica. Unele sunt filmate HD. Cred ca e cel mai complet canal de youtube de acest gen. 200.000 vizualizari

Favoritul meu: CursuriAuto, care are doar 2 video-uri. HD. Editate profesionist, cu explicatii ca pentru blonde. Sau bloggeri cu bicicleta. 

PS: Paziti-va de Logane albe, nu se stie de unde apar :D

 

Citeste si asta

Video: la plimbare prin Dino Parc

In locul unui lung despre cum e la Dino Parc Rasnov, mai bine un text scurt …