Site icon AurasMihai.ro

Lectii video pentru scoala de soferi

De astazi, strazile Bucurestiului vor fi ceva mai nesigure, incep  scoala de soferi si inlocuiesc pentru cateva ore tastatura cu volanul. M-am saturat sa tot vad alti bloggeri cum primesc masini in teste si vreau sa urmez si eu trendul asta pe patru roti. Vreau sa-mi pun si eu poza pe facebook cu un furtun negru, cand se scumpeste benzina. Sau motorina. Sa ma duc la drive-teste, sa ard benzina aiurea pe autostrazile si drumurile comunale ale patriei noastre. Asa ca m-am apucat de invatat semne de circulatie, notiuni legistatie rutiera, putina teorie si mecanica auto. Am inceput cu cartea oficiala de curs. M-am cam plictisit, mirosea a print, nu prea avea poze si nici buton de search. Asa ca am intrat pe versiunea PDF. Mult mai bine :)

Din aici, nu stiu cum, am ajuns pe youtube, unde am ramas cateva ore si m-am tot uitat la plimbari prin trafic, cu explicatii, comentarii si exemple de “asa da” si “asa nu”. Foarte util. Dupa un mini-research, am descoperit ca sunt cateva site-uri de teste auto si cateva scoli de soferi care si-au dat seama ca pot sa foloseasca Youtube-ul intr-un mod inteligent. Si m-au salvat pe mine de la plictiseala.

Premiantii cursurilor video pentru scoala de soferi sunt:

Vali Lungu: video-uri scurte despre cele mai comune miscari si manevre, in stilul Trafictube, cu explicatii si comentarii simple. 100.000 vizualizari.

PermisdeConducere: video-uri scurte cu exemplificari pentru “intoarcerea in 3 pasi”, “iesirea din garaj cu fata/spatele”, “parcarea laterala” si inca vreo 10. 600.000 vizualizari in total.

ChestionareAuto: similar cu cel de mai sus. 500.000 vizualizari.

Scoala pe internet: o colectie foarte buna (cam didactice, totusi) de cursuri video de legislatie si mecanica. Unele sunt filmate HD. Cred ca e cel mai complet canal de youtube de acest gen. 200.000 vizualizari

Favoritul meu: CursuriAuto, care are doar 2 video-uri. HD. Editate profesionist, cu explicatii ca pentru blonde. Sau bloggeri cu bicicleta. 

PS: Paziti-va de Logane albe, nu se stie de unde apar :D

 

Exit mobile version