Scenariul nu e cine stie ce. Cum n-a fost nici cel de la Clash of the Titans. Raul vrea sa dezbine si sa cucereasca universul, asa ca binele trebuie sa se adune si sa-i bata. O lupta clasica pentru supremaţie între zei, care seamana mai degraba cu o telenovela cu barbosi cu puteri magice.
Sa ma explic: Cronos (tatal lui Zeus, Hades si Poseidon), intemnitat de catre fii lui in adancurile pamantului, planuieste sa revina la putere. Planul lui Cronos include si doua tradari din tabara lui Zeus: nepotul Ares (zeul razboiului) si fiul Hades (zeul din subteran, un fel de Miron Cosma la batranete, cu barba lunga si fara carbuni), care pana la urma se razgandeste si revine in tabara lui Zeus, dupa o scena lacrimogena, ca intre doi frati care nu si-au mai vorbit de cateva mii de ani, dar se impaca tocmai la sfarsit, cand unul din ei e pe moarte.
Hades, tu nu mo ames por favor ? Mi hermano, io te chero! Ares, tu es mi iho, porche ? Me inselato con tu unchi, Cronosinho ? Dizgratiado ! (adaptare pentru telenoveleza).
In ajutorul lui Zeus (Liam Neeson), a intregii omeniri si pentru prevenirea incendiior vine trupa de soc formata din doi semizei: Perseu, calare pe Pegas (calul, nu bicicleta) si Agenor (care-s verisori de tata, adica fiul lui Zeus si al lui Poseidon), Andromeda, o regina care joaca sah, trage cu arcul si se pupa cu Perseu. Si Hefaistos, un fel de inventator-inginer genial, dar cam sarit de pe fix.
Doua.
Grafica este EXCELENTA. Super efecte 3D, super design si atentie la detalii. Comparati orice film cu grafica de nota 10 cu “Furia titanilor” si mai puneti doua puncte in plus. Multe scene de actiune si bataie. Ganditi-va la orice filmulet cu monstruleti, explozii si explozii cu lava, foc, praf, mult fum si inmultiti cu 2, la calitate maxima. Atat de bine arata!
In sfarsit un film care profita la maxim de ceea ce inseamna IMAX (momentul sponsorului: am vazut filmul la IMAX Cinema City Cotroceni, multumesc Oxygen PR pentru invitatie).
Trei.
Stiati ca (cel putin in filmul asta) si zeii mor ? Mare parte din puterea lor vine din rugaciunile oamenilor, care ii ajuta pe ei sa ramana nemuritori si atotputernici. Problema lor apare in momentul in care oamenii incep sa nu mai creada in zei, statuete si icoane. Zeii devin muritori, in lipsa de adoratori. Ignorati, devin umani, vulnerabili si irascibili.
Problema zeilor din Olimp aduce putin cu paginile de facebook care fac doar concursuri cu like-uri. Au awarness, dar zero activitate pe wall si o gramada de oameni care le contesta autoritatea. 8000 like-uri, dar “20 talking about this”, care vor chestii pe gratis. Oare cat o fi CPR (cost per rugaciune) ?
Cateva poze preluate de pe site-ul oficial, unde se gaseste si un joc 3D, un joc-labirint si multe alte cadouri digitale. Filmul apare la cinema de vineri, 30 martie 2012.
[nggallery id=24]
Ref la grafică, era şi cazul, după rateul pe care l-au dat cu primul, un fals-3D cu dureri de cap garantate
relatarea din prima parte ma baga in ceatza total. n-am inteles cine e frate cu cine, si cine e tatal cui. tind sa cred ca la biblioteca din Fetesti era un singur exemplar din Legendele Olimpului si n-ai fost tu cel care a reusit sa-l imprumute.
Hoinare, hai ca pooooti! Uite, am pus o paranteza special pentru tine, sa intelegi mai bine telenovela :P
Da’ Afrodita ? Afrodita unde-i frate, ca nu pomenisi nimic de ea… Si fara Afrodita degeaba ai 3d ca nu patrunzi cu privirea tocmai acolo unde trebuie, in miezul problemei, cum ar veni…In decolteul lucrurilor…
Asta ma tot intrebam si eu dupa ce am scris articolul. Unde-s Afrodita si Hermes ? Sau Atena…
Sau Hera, nevasta lui Zeus :))
Bah! ce ma copiezi! ::))
Aaaaaadicaaa ?