Home / Diverse / Cum poti sa-l ajuti pe Mos Craciun

Cum poti sa-l ajuti pe Mos Craciun

In caz ca nu te-ai hotarat cum, unde, cu cine si de ce vrei sa faci o fapta buna de sarbatori, te anunt ca au ajuns in posta redactiei cateva sugestii de la cativa oameni simpatici. Pentru a nu aglomera blogul cu cate un articol separat, am zis sa le strang intr-un articol special pe cele care mi-au atras mie atentia. Adica doua trei :)

Unu.

IKEA și UNICEF România. Pana pe 24 decembrie, pentru , 1 euro va fi donat pentru a sprijini programele de educatie derulate de UNICEF si Salvati Copiii.
Apropo de educație, UNICEF România a lansat luna aceasta campania “Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?“, prin care vor promova, printr-o caravană care va merge prin 140 de școli în care s-a identificat un risc ridicat de abandon școlar, modele pozitive pentru copiii de etnie rromă. Connect-R și Adela Popescu sunt imaginile acestei campanii, iar zeci de testimoniale din partea unor rromi care au reușit în viață prin intermediul școlii vor fi disponibile în curând pe www.sustineunicef.ro si pe FB.com/SustineUNICEF.

Abia astept sa vad testimonialele alea, nu de alta, dar cred ca vor fi cateva povesti de viata interesante. Sper ca aia mici  o sa asculte mai mult de Adela Popescu si n-o sa vina la scoala in maieu, codite impletite si ochelari de hipster.

Pana atunci, daca tot e sezonul de shopping de jucarii, cele de la IKEA sunt destul de dragute si “altfel” decat kitsch-urile de la tarabe si mall-uri.

Doi.

Cei de la ING m-au surprins aseara cu un mail si mai simpatic, un minisite de Craciun in care trebuie sa scrii o dorinta cu literele de pe marginea site-ului si sa o “trimiti” unui spiridus. Pentru fiecare dorinta, un spiridus va darui o portocala unei case de copii.  How cool is that ?

Trei.

Peste 5 milioane de români trăiesc în condiţii de locuit precare şi inadecvate. În acest context, Habitat for Humanity a lansat de Moş Nicolae o campanie de strângere de fonduri pentru a putea aduce darul locuirii decente acestor familii şi pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei locuirii în România.

Şi nu sunt puţine familiile în nevoie. 42,5% dintre români nu au toaletă conectată la o reţea de apă şi canal, 41,2% nu au baie sau duş, iar 55,3% trăiesc în condiţii de suprapopulare se arată în ultimul studiu Eurostat, la nivelul anilor 2009/2010. România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte lipsa utilităţilor de bază şi standardelor minime în locuinţe.

În aceste procente intră îndeosebi românii care locuiesc în clădiri insalubre, abandonate sau improvizate, fără instalaţii sanitare şi echipamente, fără ferestre, uşi, în locuinţe cu pereţii deterioraţi, fără acoperiş şi slab rezistente la intemperii.

Campania Habitat “Adevărul este în inima ta” se desfăşoară în perioada 6 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012 şi are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea concretă a 3 familii aflate în nevoie urgentă de locuinţe adecvate. Pe lângă aceste familii, Habitat va ajuta în 2012 alte 700 de familii care locuiesc în condiţii precare, prin construcţii noi sau renovări.

Puteţi fi alături de Habitat for Humanity prin:

– donaţii de 2 Euro prin SMS la numărul 859 valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote, în perioada 1 decembrie 2011 -31 ianuarie 2012.
– donaţii de 5 Euro prin apel la numărul de telefon 0900900590, valabil în reţeaua Romtelecom
în perioada 1 decembrie 2011 -31 ianuarie 2012.

Eu am donat. 2 Euro la 859. Pentru ca un articol pe blog nu e destul, pentru ca un like sau RT nu se transforma automat intr-o caramida, pentru ca imi place ce-au facut oamenii astia in prima etapa a proiectului BigBuild (“Proiectul de voluntariat al anului 2011 in domeniul social” la Gala Nationala a Voluntarilor) si pentru ca vreau sa fac mai mult decat un articol pe blog. Tocmai de asta o sa vreau sa vin sa construim case pentru si alaturi de cele trei familii ale caror cazuri sunt prezentate aici.

Daca mai vreti un motiv in plus sau vreti sa cititi un articol “simpa”, va recomand sa cititi si mesajul Cristinei Bazavan. Sau la David. Sau la Alex Tunaru.

Daca aveti si alte sugestii de initiative similare, le astept in comentarii. Va rog, fara prostii gen “da un like pentru o paine”. Multumesc!

Citeste si asta

Inverse goal celebration, cu UNICEF si fotbalisti

O idee simpla, transformata intr-o campanie devenita virala: cum ar fi daca s-ar intampla invers: …