Site icon AurasMihai.ro

Mesaj pentru caritabilii de pe Facebook si Twitter

Va rog eu mult, nu ma mai invitati la cauze pe facebook. Nu ma intereseaza, nu-s relevante, nu e productiv, e o mizerie. As da block si v-as ignora, dar inca ma intereseaza sa fiu membru in cauza asta ( e folosita ca si un grup, cel putin pana acum).

Update: am dat block Causes, am terminat cu spamul

Si cu asta am facut introducerea catre cea mai noua chestie stresanta de pe facebook. Nu e farmville sau birthday calendar, ca le-am dat block. E vorba de Causes, un fel de struto-camila intre grup si mini-retea sociala in cadrul retelei sociale numite Facebook.

Unii au fost invatati prost, de oameni mai prosti sau oportunisti ca ei, ca daca strangi 50 de like-uri, e de ajuns sa castigi un premiu. Ca daca stresezi indeajuns de multa lume pe facebook si twitter sa-ti dea like sau RT, ai sansa sa castigi o invitatie la film moca (adica economie de 20-30 ron), o rochita, o carte, o monstra de parfum  sau  …. [insert aici cadou simbolic pentru facut galagie pe twitter si facebook].  NU dau exemple, fiecare avem vanatorii nostri favoriti de concursuri pe baza de like :)

Revenind, am eu impresia ca unii (persoanele care citesc asta, sunt bineinteles, excluse) au impresia ca daca strang indeajuns de multi oameni in “causes”-urile alea, o sa primeasca un premiu. Sau ca e la fel ca la concursuri (v-am spus ca nu e ok sa faci concursuri cu “da si mie un like“, da ? )

Ei bine, am o veste noua pentru voi : CANCERUL, SARACIA SAU PROSTIA NU SE VINDECA CU UN LIKE SAU JOIN CAUSE.

Cancerul se vindeca cu medicamente si tratamente. Care costa BANI. Am mai scris si in articolul despre donatii si campania SUSTINE UNICEF, ca un RT nu tine loc de manual de gramatica, benzina sau algocalmin. Cancerul de sub ureche al lui Daniel nu se vindeca daca se strang peste 35.812 (cati sunt acum) de persoane si fiecare lasa cate un mesaj tip “multa sanatate”. Daniel ar avea sanse daca macar 10% ar citi informatiile din pagina de about si AR DONA.  Apropo, exista posibilitatea de donatie prin FB, nu e setata. Am pus o intrebare pe pagina cauzei, sa stiu cati oameni din cei 30 si ceva de mii au si donat ceva, pana acum n-am primit nici un raspuns. asta da finalitate si eficienta … mai astept ….

Lucian, Marina si Elena, Alinutza Zapa cu poza de profil cu maical, Scoate Limba (nu mi-am dat seama care e numele mic si care de familie), Bogdane, Andreea, terminati cu prostia asta si spamurile. N-o sa se inchida nici un magazin de vise, doar pentru ca niste diuzi s-au adunat gramada undeva, pe facebook. Pe aia care organizeaza lupte cu pitt-buli ii doare fix in … de facebook. Metrorex-ul abia a permis accesul bicicletelor in weekend in metrou… Aia 1% care nu asculta manele … activitate minima …

Daca vreti sa va implicati in chestii, DONATI, nu spamati. Causes sunt doar un alt tip de petitii online !  Iar petitiile online sunt total … inutile si punctul de pornire pentru adunarea de e-mailuri pentru spam.

Daca chiar vreti sa dea bine la profilul de Facebook si sa fiti mai buni si caritabili de Craciun (si nu numai), documentati-va despre campania zanelor cu #Draduta, sau despre strangerea de fonduri pentru  batranica din Mehedinti de la Doru Panaitescu de pe blog. Acolo sunt oameni care chiar fac ceva. Fetele au strans indeajuns de multi bani (cam 150.000 de euro!!!) pentru operatia lui Daniel, iar Doru si cei care au DONAT au reusit sa-i ridice o casa (de fapt, un container) unei batrane de 80 si ceva de ani, care locuia pana acum intr-o chestie improvizata, inghesuita printre haine, saci cu porumb si o soba foarte, foarte veche.

Update: a aparut follow-up-ul campaniei #draduta

Fara spam, fara causes, fara petitii online, fara cersit de like-uri si RT-uri. Poate in 2011, invatam si noi sa facem campanii sociale pe bune, relevante si COERENTE, care sa schimbe lucruri si situatii, nu doar sa dam click-uri, mesaje de sustinere si atat …  Conteaza ce faci dupa!

Causes e o mare porcarie, cu un mecanism foarte agasant de invitat si spamat prietenii. Partea cea mai aiurea e ca poti sa fii invitat, si deci si notificat prin e-mail, si de non-prieteni… :(

Iar scriu articole cand am draci, nu e bine …

Exit mobile version