Home / Chestii misto gasite pe net / Arhiva online cu manuale romanesti din „Epoca de Aur”

Arhiva online cu manuale romanesti din „Epoca de Aur”

Azi am dat peste manualul.info, un fel de arhiva electronica a manualelor de dinainte de ’89. Stiti voi, alea cu advertorial la Nicolae Ceausescu, in primele pagini. 

Din cate am observat, nu e chiar toata lista de manuale comuniste, urmand sa fie actualizata pe masura ce creatorii site-ului le vor gasi si scana, dar colectia actuala (cateva zeci de manuale pentru clasele I-XIII)e indeajuns de mare incat sa-ti poti face o comparatie cu ce manuale exista acum, sau, mai rau, sa-ti aduci aminte de cat de mult urai sa cari in ghiozdan teancurile de manuale cu coperta groasa. 

Deoarece unele din aceste manuale fac implicit apologia epocii în care au fost create, este posibil că ele au fost interzise în România prin Articolul 166 al codurilor penale din perioada 1992-2009. Revizia codului penal din primăvara anului 2009, sub recomandarea Uniunii Europeene, abrogă această limitare a libertăţii de exprimare şi permite din nou distribuţia în România a tuturor acestor cărţi.

Pentru curiosi, nostalgici sau fani homeschooling cu materialele tineretii, puteti sa rasfoiti abecedarul de clasa I, editia 1980 (dimensiune fisier: 24 MB), direct de pe site sau din dropbox-ul meu (intotdeauna mi-am dorit sa am un abecedar in cloud). 

Bonus: 

Tabele si formule matematice, E. Rogai ori Rogai
Lucrețiu Pătrășcanu: Scrieri, Articole, Cuvîntări 1944-1947″ și Cursul său de economie Teoretică de la facultatea de drept din București
Ghidul Pionierului, 1985
Revista Racheta, 197x
Jocuri şi Probleme Distractive, 1965 (găsite pe scribd)
Cerc de electronică la Casele Pionierilor, 1975-1985

 

Citeste si asta

Pentru nostalgici: Electrecord si-a pus toata muzica online si intr-o aplicatie mobile

Stirea diminetii, via razvanbb, are 2 parti: Casa de discuri Electrecord inca mai exista Si-au …

Comentezi ?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.