Home / Diverse / Cum relateaza ziarele de sport cursa lui Andrei Rosu de la ultramaratonul “Arch to Arc”

Cum relateaza ziarele de sport cursa lui Andrei Rosu de la ultramaratonul “Arch to Arc”

Articol pornit de la statusul lui Iulian Valvoiu, care urmareste cu interes live-textul lui Dragos Roua despre lui cursa Andrei Rosu, un tip de 39 de ani, care incearca fie primul roman care termina ultramaratonul Arch 2 Arch. Banii stransi din donatiile online (24.500 lei pana acum) se vor duce catre Hospice Casa Sperantei. 

Ce e Enduroman Arch 2 Arc ?

Un ultramaraton de 140 de kilometri de alergare (Londra-Kent), 33,8 km de inot, traversand Canalul Manecii, si 289 km de pedalat, din Calais pana la Paris. Conform wikipedia, doar 18 oameni au reusit sa termine ultramaratonul de 3 probe, recordul fiind de 61 ore si 27 de minute. Mai multe detalii pe blogul lui Andrei.

Practic, stirea sportiva a zilei, peste chiulul lui Mirel Radoi de la BAC-ul pentru probele scrise si rochita Simonei Halep de la nustiuce party pentru jucatoare.

Cum se abordeaza si relateaza nebunia sportiva a acestui roman care isi forteaza limitele, la propriu?

 

La Prosport, eroare 404 pe articolul indexat de Google. Probabil titlul avea mai multe cuvinte decat articolul, asa ca site-ul l-a sters singur, de rusine.

Update: premiul pentru ipocrizie se duce la Prosport, care, dupa ce i-am prins ca dorm in post si ca ii doare undeva de stirea zilei, acum, dupa ce Andrei Rosu a devenit primul roman care a trecut inot Canalul Manecii, face seospam si live updates la un eveniment care s-a terminat deja, ca poate ii crede cineva.

“ProSport este singura publicaţie care a ţinut la curent publicul din România cu fantastica încercare a lui Andrei Roşu încă de la plecarea acestuia din Londra.” Duceti-va in faliment, penibililor.

La fratele mai mic si retardat, sport.ro, un titlu aproape record, de 3 propozitii si 21 de cuvinte, care se gaseste cu greu, dupa 10-15 scroll-uri. Eu am gasit articolul cu search, titlului ii lipsesc cele 3-4 semne de exclamare: “El e romanul pentru care NU exista limita! Performanta sa e una de EXTRATERESTRU! E pe cale sa reuseasca ceva fantastic”.

Minunatul articol este o fituica de jumatate de pagina, la care s-a embeduit un feed de twitter al contului competitiei. Totusi, premiul pentru lene in jurnalism sportiv se acorda concurentei.

La GSP, dupa vreo 20 si ceva de ore de la inceputul etapei de inot nici dupa terminarea etapei de inot, nici macar o singura stire. Probabil sunt mai ocupati sa-si planga de mila ca Facebook si Google le fura bugetele de online, in timp ce vizitatorii lor nu prea dau click pe unul din cele 15-20 bannere care acopera continutul bombastic.

 

Intre timp, pe profilele lui Dragos Roua, Ciprian si al lui Andrei Rosu se intampla un fel de live blogging, cu update-uri periodice si zeci de like-uri. Pe site-ul asta se poate urmari, real-time, traseul lui Andrei, iar pe contul de twitter al competitiei sunt mesaje postate la fiecare ora.

Update2, dupa terminarea a 20 de ore de inot, Andrei Rosu devine primul roman care a traversat, inot, Canalul Manecii:

Va multumesc din suflet pentru urari si pentru sprijin! Pe parcursul probei de inot, echipa de suport imi citea mesajele primite = reeenergizare intant. Ai contat ENORM incurajarile voastre, intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare (organizatorii au tinut evidenta si mi-au spis ulterior ca la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag :(), bratul stang nu a mai fost functional dupa km 40, am trecut prin 2 “lanuri” de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta (wetsuitul Zoot Force 3 a facut minuni!!!), iar curentii ne-au ‘ajutat’ sa parcurgem ultimii 4 km in… 8 ore! Pentru a ‘strapunge’ un curent mai slab, a trebuit sa ‘sprintez’ 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategica de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeina): mi-au ramas doar 2 ore de somn (interval suficient, avand in vedere ca la ultra-triatloane nu prea se doarme… Va pup si va multumesc (anticipat) si pentru donatiile catre Hospice!

In loc de concluzie, ceva aproape la fel de trist ca lipsa de interes a “jurnalistilor” sportivi.

Dintre sponsorii lui Andrei, pozitionati frumos in subsolul afisului, Kaufland pune pe Facebook poze cu mancare, Unicredit are concursuri foto de premiat, Fundatia Vodafone are campanie de strangere de donatii cu sange, SportGuru pune poze cu adidasi si Horia Colibasu abia dupa etapa de inot a postat un mesaj de felicitare pentru Andrei, CityGrill isi vede de mancare, iar Varta Romania nu a mai comunicat ceva din aprilie 2014.

Update3: Andrei Rosu e primul roman care traverseaza inot Canalul Manecii si primul roman care termina ultramaratonul Arch to Arc!

Este oficial, Andrei Roșu a terminat cel mai dificil triatlon din lume, Enduroman Arch2Arc pentru Hospice Casa…

Posted by Hospice Casa Sperantei on Wednesday, July 1, 2015

andrei rosu afis

Citeste si asta

BrickStand: afacere cu mini stadioane din lego

Uite o idee la care nu m-as fi gandit. Sau daca mi-ar fi trecut prin …

Comentezi ?