Home / Intrebari / Intrebari despre site-ul de 250.000 euro al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Intrebari despre site-ul de 250.000 euro al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Am citit articolul asta si am ramas atat de surprins de ce am aflat si de modul in care arata si functioneaza site-ul, incat am si uitat sa ma inchin cu stanga.

Citez din articol, ma minunez si nu ma pot abtine sa comentrolez:

Prin intermediul site-ului Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, www.sf-esc.ro, toţi enoriaşii, dar şi preoţii din sud-estul României vor fi conectaţi la problemele religioase care se petrec în două judeţe: Ialomiţa şi Călăraşi. Prima reţea informaţională ortodoxă din România se lansează, azi, 25 noiembrie, în Bărăgan. Biserica deschide astfel calea celui mai ambiţios proiect online.

Intrebari:

  • De la ce vine sf-esc.ro ? De la Siteul Faraonic al Episcopiei Slobozeie si Calarasilor ?
  • Cum se conecteaza popii la site, daca nu exista formular de inregistrare user ? Comenteaza la articole, fac video conferinte, dau atend event in agenda ? 
  • De ce e asta cel mai ambitios proiect online ? Un siteulet cu comunicate de presa, widget cu vremea din Slobozia si 2-3 rolovere text  e ceva ambitios?
  • Ca veni vorba de vremea din Slobozia, de ce e setat doar pe Slobozia si nu si pe Fetesti sau alte orase ? De banii pe care ii cerseste popa din Colonisti (cartier din Fetesti, un fel de Drumul Taberei, in sensul ca nu exista autobuz) la fiecare inceput de cembrie (si uneori si inainte de Paste) puteau macar sa-mi afiseze cate grade sunt acasa …

 Părintele Nicuşor Dascălu, consilier mass-media, spune că prin acest proiect, a cărui valoare se ridică la 250.000 de euro, se dezvoltă una dintre cele mai importanţe reţele online din ţară.  „ Totul funcţionează ca o caracatiţă, ca o pânză de păianjen. De la site-ul Episcopiei, nucleul proiectului, pornesc informaţiilor către celelalte zone din Eparhie. Din fiecare sat sau oraş, legat în reţea, vin la noi noutăţile care se petrec în zonă. Astfel, Călăraşi, Olteniţa, Lehliu, Feteşti, Slobozia, Urziceni, alături de alte localităţi, vor funcţiona în cadrul acestei reţele informaţionale”

Intrebari:

  • Parintele Nicusor Dascalu (hehe, ce nume predestinat), consilier mass-media, e expertul lor in social media sau doar PR-istul episcopiei?
  • 250.000 de euro. Asa scump s-au facut temele de wordpress sau se mai adauga 10 zerouri la factura, daca tema este sfintita cu trafaletul ?
  • Cine e orbul care a facut designul si de ce l-au scos din chilia lui, in care a ramas blocat din anii 90 ?
  • Cine e sales manager la NetCreator ? Omul ori e cel mai bun om de vanzari din Romania, ori cel mai diabolic. Cineva e foarte bun salesman daca a reusit sa scoata atatia bani de la biserica, pentru ca popii sunt obisnuiti doar sa primeasca. Rusine, cu banii aia mai faceati 2 biserici intre 3 blocuri vecine …
  • Daca site-ul este gazduit in cloud, serverele NetCreator au protectie divina, impotriva hackerilor satanisti ?
  • De ce nu e optimizat pentru mobile ? Sau macar responsive design ? De ce prima pagina are 7 mega ? Enoriasii cu smartfeon nu au dreptul la informatie afisata corect, care sa nu-i faca sa dea pe abonamentul de net toti banii de lumanari ?

Sistemul inovativ, spun preoţii, a ales să se desprindă de modelul de tip Facebook, impus de multe ori de administratorii retelelor laice, şi să se apropie mai mult de tehnica Google de promovare. Pentru viitor, preoţii intenţionează să pună la punct o adevărată “uzină” de informaţii: se doreşte crearea unei biblioteci digitale şi a unei arhive digitalizate religioase. Pe măsură ce lucrurile vor fi bine puse la punct, în fiecare localitate din ialomiţa şi Călăraşi, bisericile şi mănăstirile îşi vor deschise site-uri ce vor “legate” la server-ul de la Episcopie.

Intrebari:

  • Daca se apropie mai mult de tehnica Google de promovare decat de modelul , inseamna ca va avea reclame pe site ? Cum se va numi sistemul, EcumenicWords ? Ce vor contine ad-urile alea, pomelnice ? (later edit: e vorba de simplul fapt ca site-ul va avea un motor de cautare, o inventie extraordinara pentru un site/portal de stiri)
  • “Uzina de informatii”. Cam care e norma de articole per cap de popa, pe zi ? La site-urile si portalurile de stiri, un redactor obisnuit trebuie sa presteze cam 20-30 articole de 3-4 paragrafe, ca sa-si faca norma. La cat timp liber au popii vor trebui macar sa egaleze scorul.
  • Biblioteca digitala si arhiva religioasa digitalizata. Ura, poti sa dai search in biblie! Sper sa poti sa dai search si printre pomelnice si sa fie o arhiva web, cu inregistrarile video dinaintea si din timpul slujbelor, cand babele cumpara lumanari fara sa primeasca chitanta.
  • Daca tot au in plan ca in ianuarie 2015 sa digitalizeaze icoanele, se poate sa digitalizeze si moastele ? Sa nu mai stea babele si credulii la cozi imense de fiecare data cand iese cate un schelet la aer, sa stea fiecare enorias linistit acasa, langa monitor, sa linga ecranul si sa se simta mai curat sufleteste…
  • In judetul Calarasi sunt 2 municipii, 3 orase si 50 de comune, iar in  Ialomita sunt vreo 50-60 de localitati. Daca s-ar respecta conditia de cate un site la fiecare biserica si manastire, cand incep recrutarile de programatori, designeri si project manageri la NetCreator ?
  • In caz ca n-am fost indeajuns de clar, site-ul actual e pe platforma wordpress, dar cei de la NetCreator vor sa sa-si faca propriul CMS, aparent tot pe banii bisericii. Asta da afacere!
  • In cei 250.000 de euro sunt incluse si celelalte site-uri mai mici si “nelegate” la serverul de la Episcopie sau se va taia alta factura ? In banii astia intra si iertarea pacatelor pentru minciuna, sau se pun separat ?
  • Presupunand ca iadul exista, cam cu cate grade a crescut temperatura cazanului in care voi fi eu aruncat, ca pedeapsa SI pentru acest articol + tupeul de a pune sub semnul intrebarii invartelile Bisericii Ortodoxe Romane?

Update: acum si cu video de prezentare!

 

Citeste si asta

Las Fierbinti: “ce mi-e 2 popi…ce mi-e 3…tot un drac”

Nu urmaresc, nu-mi place serialul asta sau personajele prezente in el, dar dialogurile si logica din scena …

2 comentarii

  1. Nu-i rau deloc :) se lucreaza cu materialul clientului, deci cu cat mai cump cu atat mai sfant :))

Comentezi ?