Home / Fun / Exista ceva mai enervant decat sunetul de bormasina

Exista ceva mai enervant decat sunetul de bormasina

cicade thassosTocmai cand credeam ca am scapat de agitatia si zgomotul din Bucuresti si ca ma voi plictisi de atata liniste si soare in Thassos, am descoperit cel mai enervant lucru care se poate gasi pe aceasta insula: cicadele.

Sunt un fel de greieri cu ochi mari care locuiesc in tarile calde, cu clima tropicala, iar principala lor calitate e ca masculii stiu sa tiuie neintrerupt, de dimineata pana seara, in grup, pana innebunesti de cap, iti pui doape de urechi, surzesti sau te obisnuiesti cu galagia, de nevoie.

Sunetele sunt provocate de contractiile unor muschi puternici care se insera pe membrane si poate fi auzit pe o distanta de 0.8 km. Fiecare dintre cele 3000 de specii de cicade are ritmul propriu de pocnete. Majoritatea au un ritm de 200 pana la 600 de pocnete pe secunda. Imediat ce o cicada isi incepe cantecul, masculii din vecinatate i se alatura, sincronizandu-si pocnetele si formand un cor, al carui zumzet poate ajunge la 112 decibeli.

In fiecare zi de vacanta, de dimineata pana seara, ca intr-un film prost de pe bulgarii anilor 90, s-au tot auzit pe fundal taraitul masculilor cicade, intruna, fara intrerupere sau schimbat de frecventa sau ritm. Aproape ca mi-era dor de sunetul de bormasina sau ciripit de randucini …

Chiar imi pare rau de femele cicade, e ca si cand ai trece prin padure, in cautare de hrana si o turma de santieristi muschiulosi te fluiera in cor, toata ziua, indeajuns de tare incat sa-ti treaca cheful de imperechere.

M-am gandit si la cateva replici de agatat cicade:

  • Ce faci, cici, vrei sa naparlim impreuna ?
  • Vrei sa fii singura care-mi va naste larvele ?
  • Imi placi asa de mult incat as putea sa-ti tiui ceva din Fuegonidis
  • Esti ca un inger cazut din maslinul iubirii
  • Crezi in tiuit la prima auditie sau trebuie sa-mi pocnesc muschii inca o data ?
  • Buna, buna, pot sa-ti cumpar o maslina ?
  • Esti atat de frumoasa incat as pocni doar pentru tine. O stii pe aia cu “tar, tar, tar” ?

Si in caz ca sunteti curiosi cum suna un concert zilnic, cu cateva sute de cicade masculine, poftiti aici un demo, cu comentarii la cald (35-40 de grade).

 

Citeste si asta

Vand scenarii triste si povesti lacrimogene pentru concurentii de la Xfactor si Vocea Romaniei

Impresionat de lacrimogenele prin care trec multi dintre cantaretii de vinerea asta de la Xfactor sau Vocea Romaniei, …

Comentezi ?