Home / Online / Aplicatii de testat afisarea site-urilor pe telefoane mobile si tablete

Aplicatii de testat afisarea site-urilor pe telefoane mobile si tablete

blog mobileDaca tot m-a interesat in ultima vreme zona asta de  modificare/optimizare a unor site-uri pentru accesul mai usor de pe telefoane si tablete, m-am gandit ca ar fi utila o lista de aplicatii web care pot sa simuleze cum arata un site (indiferent daca site-uri are design responsive/mobile sau nu) pe diverse sisteme de operare mobile, browsere sau marimi de ecrane. Un fel de teste de mobile-friendly-ness. 

Altfel spus, in loc sa iei site-ul la accesat de pe zeci de telefoane, o alternativa ar fi sa testezi cum se vede designul prin intermediul unor aplicatii. Nu e acelasi lucru, rezultatele s-ar putea sa nu fie fix la fel, dar poti sa-ti faci o idee buna despre cum arata site-ul pe ecrane de iPhone/iPad, Samsung, Nokia sau diverse alte tipuri de telefoane si tablete.

Toate aplicatiile sunt gratuite si web-based, testate si utilizate de mine, ca si user normal. Programatorii au simulatoarele lor speciale, de developeri. Uite o lista cu cateva.

W3C mobileOK Checker – analizeaza site-ul din punct de vedere al codului, poate sa ofere un raport destul de detaliat despre performantele, erorile si problemele pe care le are site-ul. E interesant de testat pe site-uri care nu au inca versiune mobila.

Responsinator – poti sa vezi cum arata site-ul pe telefoane cu iOS, Android sau pe Kindle. Te ia durerea de cap cand vezi cum arata site-ul la care lucrezi pe niste “crappy android devices”

Mobilephoneemulator.com – foarte usor de folosit, cateva optiuni de telefoane si moduri de afisare.

RWD-demonstrations – cel mai usor mod de a arata unei persoane atehnice (sau de la vanzari/contabilitate, hehe) cum arata un site fara design responsive, pe 5-6 aparate.

Phone Emulator – poate afisa site-ul pe cate 3 ecrane de telefon, in acelasi timp. E interesant de vazut cum arata site-ul pe ecrane de telefoane de pe vremea lui Nokia 3310 (sau pe Nokia N97). Macar de amuzament.

ScreenFly – foarte rapid si usor de folosit. Dintre cele de mai sus, ScreenFly pare sa aiba cele mai multe modele de telefoane si tablete. Are inclusiv optiune de a afisa site-ul ca de pe un SMART TV.

Cam atat, cinci aplicatii cred ca sunt destule. Daca stiti si altele, poate mai bune, astept completari in comentarii.

Citeste si asta

Solutii open-source cu care poti sa-ti faci propriul miniFacebook

Daca inca n-ai primit invitatie pe Ello si nu mai aveti de asteptat, daca nu-ti …

Comentezi ?