Home / Online / Plus si minus: Sampler.ro

Plus si minus: Sampler.ro

Dragos (Haotik) a lansat la WebStock 2011 platforma numita Sampler.ro, care “isi propune sa ofere mai multa vizibilitate unui blogger in fata  companiilor.  Sampler.ro ofera un instrument online simplu pentru crearea unui personal landing page, ce include date despre activitatea bloggerului, audienta lui si de asemenea informatii de prezenta pe Twitter si Facebook si participarea la campanii de promovare sau programe speciale” Am incheiat citatul.

Practic, este un landing page cu date despre activitatea si traficul unui blogger, un fel de carte de vizita online, foarte similar cu about.me. Doar ca e romanesc, si are cateva campuri text in plus. Si multe-n minus.

Pentru ca proiectul e inca in beta si pentru ca mi-am pierdut ieri cateva ore mesterind la profil, am zis sa fac o lista cu lucruri care mi-au placut si cu sugestii de imbunatatire.

Plus

  • Eu il vad ca pe un director util de bloguri, un soi de alternativa la ZeTop-ul Zelist (care-mi tot pierde link-urile noi)
  • Ceva nou pe piata, poate atrage atentia asupra unor bloggeri noi
  • Integrare cu gravatar, facebook si twitter api
  • Stie sa preia numarul de abonati prinfeedburner
  • Simplu de folosit de oricine
  • Campurile text accepta ieri de dimineata acceptau si cod html. Azi s-au razgandit, imi tot baga backslash-uri in plus (\\\\) in cod !!!!!!!!1111111ununununudoi. Php alert!

Minus

  • Urat cu pixeli. Zici ca designul a fost facut in paint, de un dinamovist. Are trei culori: rosu,alb si negru
  • Nici logo n-are. cred ca sigla e “scrisa” tot in paint, cu Arial
  • Zona de trafic pe blog. In loc sa preia statisticile printr-o integrare cu Google Api, (gen T5), sau macar un trafic.ro, sampler permite userului sa minta sa-si declare singur traficul. Noroc ca-s eu sincer, ca altfel trebuia sa ma credeti pe cuvant… (dau acces la analytics celor din agentii, la schimb cu invitatii la campanii creative sau indraznete :P)
  • Desi accepta cod html, nu exista si un WYSIWYG editor. Era bun macar un TinyMce
  • Lipsa filtre sau optiuni de ordonare. Chiar daca te loghezi, nu prea ai cum sa-i gasesti pe altii, nici macar un motor de cautare n-are. Momentan poti doar sa ghicesti id-ul sampler al altora sau sa tot dai refresh pe prima pagina, pana zaresti poze cu oameni cunoscuti
  • Multi useri fara poza, date complete sau fara descriere. Daca as fi in locul administratorilor, as pune o regula de minim 60% nivel completat pentru a publica profilul. Pai e carte de vizita sau nu?
Alte pareri? Sau sugestii care ar putea sa ajute site-ul asta (+ bloggerii si agentiile) sa devina cu adevarat util, si nu doar o idee buna ramasa la nivel de beta ?

18 comentarii

  1. Nu ramane la nivelul de beta, pe scurt pe rand la critici:

    Backsalsurile sunt de la protectile pentru SQL INJECTION, am vazut ieri ca pe baza codurilor html au facut o groaza de bazaconii cativa programatori mai glumeti.

    Pentru grafica nu ma trage pe mine nimeni de urechi deci nu am nici ce sa comentez. Mie unu imi place foarte mult cum arata, dar oricum eu nu ma pricep la partea asta cu culorile si nebunii de genu.

    Am ajuns sa imi fac cont pe T5 ca sa vad ca se poate face partea aia, apoi sa studiez API-ul de la google, pe scurt Necenzurat mi-a trimis un exemplu de cum se face pe care nu am apucat macar sa ma uit din cauza lipsei de timp. Proiectul asta are mai multe faze, faza 2 vrea sa vina cu o surpriza dar pana sa ma apuc de faza 2 fac bug fixing la acest beta. In partea asta intra si autentificarile pentru facebook si analytics. Deci le poti considera lucruri nerezolvate inca in v.1.0 nu in plan pentru v.2.0

    Wising editor, e simplu de implementat, il notez chiar acum alaturi de templateuri pentru profile ca sa le discut in viitor, dar din dorinta de a pastra lucrurile cat mai simple momentan e pe Nu aceasta optiune.

    Deocamdata nu exista un director cu el sunt motive mai complicate pentru care nu exista asta.

    Aia cu profilele incomplete e pe lista de discutie. De fapt intrebarea care se pune e care campuri vor fi obligatorii pentru ca profilul sa fie afisat intr-un director sau top cum ai zis tu mai sus. Cum inca nu exista acel top sau ce o sa fie, nu am insistat prea tare pe completarea profilelor 100%.

    O sa te pun sa scoti linkurile si codurile html din profil.

  2. Pentru Haotik :). El este programatorul din spatele sampler.ro, sau am inteles eu gresit? :)

  3. mie grafica mi se pare ok: simpla si clara

    iti dai seama ca fraza asta ”Desi accepta cod html, nu exista si un WYSIWYG editor. Era bun macar un TinyMce” o inteleg poate 0,01% din utilizatorii de Social Media? deci e complet irelevant, in opinia mea…

    da, un buton de search ar fi foarte bine venit

    una peste alta, mie chiar imi place http://sampler.ro/stmurgeanu

    sfat (catre haotik): orice imbunatatiri i-ai aduce, nu il complica prea mult, eu cred ca tocmai simplitatea si claritatea vor garanta succesul (majoritatea utilizatorilor nu sunt tech geeks si nu se intereseaza de detalii tehnice irelevante, ci sa existe cateva campuri de completat usor, iar informatia sa apara clar si vizibil structurata pentru potentiali colaboratori, angajatori, parteneri etc)

    • @stefan ma refeream la un editor de text, simplist, ca in wordpress. Haotik si cei mai tehnici stiu la ce ma refer :)

      • mi se pare inutil

        in felul in care este acum structurat te obliga sa iti condensezi CV-ul si sa iti expandezi cartea de vizita

        orice plus ar incarca doar inutil aspectul si ar dilua informatia ;)

      • Nu e inutil. Un editor grafic simplist te poate ajuta sa structurezi mai bine informatia. Eu, de exemplu, vreau doar sa am posibilitatea de a completa o lista (cu bold sau numere), cu cateva nume de campanii si link-uri catre acestea. Cum e acum, fara posibilitate de cod html, e doar o insiruire de text si caractere, fara link-uri active, care face casuta aia sa arate inestetic

  4. nu dau add oricui* #cudrag :p

  5. Sterge-ti adresa de e-mail din contul de pe Sampler! Salveaza si apoi incearca sa-ti recuperezi parola :)

  6. Iti salveaza datele si nu mai poti recupera parola in vecii vecilor. Si nici nu mai poti intra in contul personal de pe Sampler!

Comentezi ?