Home / Personal / Ce merita vizitat in Roma ?

Ce merita vizitat in Roma ?

De maine sunt in ROMA (:D) cu inca 5 persoane care au facut marea greseala de a-mi spune inca de prin septembrie de planul de a cuceri “orasul celor 7 coline”, gladiatori si cateva pizzerii, mall-uri, barulete si   outleturi.

Asa ca, daca cei din prima etapa a Redescopera Romania vin cu povesti #dinRomania, gasca mea care pleaca maine dimineata la italieni, o sa vina cu povesti din #dinRoma.

Daca Hoinaru si gasca se plimba prin Oltenia+Banat, si au parte de obiceiurile stramosilor hoinari mioritici,  eu ma duc la Roma, sa ma holbez la stramosii stramosilor nostri. O fi bine, o fi rau, revin cu video, poze si intamplari haioase. Tineti aproape, abonati-va prin RSS, mail, Twitter sau Facebook, ca nu stiu daca o sa prind wireless sau laptop in cele 3 zile.

Chiar daca mi-am facut o lista cu obiective, am deja un folder pe aifon plin cu aplicatii cu si despre Roma, as vrea sa merg si pe recomandari. In afara de cele 3 de mai jos, ce ar trebui sa vada Aurasu’&Friends ?

Piata Sfantul Petru din Vatican
Coloseum
Fantana Trevi

Citeste si asta

Romina si Vali mi-au trimis cateva imagini din Indonezia

Romina si Vali si-au luat o mica vacanta de un an, timp in care vor primi …

21 comentarii

  1. mah nu stiu sa-ti zic…dar ma intereseaza si pe mine recomandarile ca in 2 sapt iti calc pe urme :)

  2. Piata Navona vara e plina de viata si spectacole, acum nu stiu daca e la fel, dar merita incercat.
    Nu rata Villa Borghese, e un fel de Herastrau, dar mai mare, mai frumos, si plin de zen bun.
    La Vatican, neaparat urca si in cupola – nice view of Rome
    Langa Trevi e un magazin cu tot felul de bauturi. Daca ai noroc si gasesti o tipa simpatica, cu usoare trasaturi asiatice, iti va da sa gusti cate putin din tot ce are pe acolo (nu stiu sa-ti recomand nimic, erau multe, colorate, si am plecat pe 3 carari de la ea) :))
    Ce vrei sa mai stii? :)

    • Din astea, inside info. De exemplu, am auzit ca pastele sunt foarte bune, dar pizza e jalnica :))

      • Despre mancare, Mc-ul lor e mai variat, inghetata e scumpa rau, dar merita din plin.
        Ptr indragostiti sau curiosi: Ponte Milvio e unul din multele poduri din oras, dar e singurul plin de mii de lacatele agatate de perechi de toate varstele/
        Aviz amatoarelor: (Auras, look away) In Roma ai ce admira. Daca ignori strutii si metrosexualii, raman cohorte intregi de masculi unul si unul. Ingrijiti, inalti, bruneti si gata sa te… seduca, dar cu stil si accent italienesc :))
        Aviz amatorilor: Femeile nu exceleaza in frumusete. Majoritatea. Exceptiile insa…*drooling*

      • S-a notat. Femei urate, concurenta mare intre masculi :))

  3. daca tot nu spui care sunt persoanele alea cu care mergi (bad Auras, BAD BAD), iti fac si io o recomandare:
    – cea mai veche pizzerie din Roma: Pizzeria da Baffeto – via del Governoo Vecchio 114 (intre Panteon si Campo di Fiori)
    – Killer Beer

  4. Vreme frumoasa sa ai ca in rest va descurcati voi! :)
    Zbor lin!

  5. So, depinde cate zile ai la dispozitie :) Oricum sunt cateva “Must see”:
    Palatine Hill – cam jumatate de zi pt toate ruinele, in a doua jumatate puteti vizita Colloseumul
    Vaticanul – dureaza cam o zi, cu tot cu Muzeul Vatican, asta daca vrei sa vezi capela Sixtina si restul operelor de arta de acolo. Merita!!
    Basilica Sf. Petru din Vatican plus urcarea in cupola ….sunt doar 550 de trepte de urcat deci, sa fiti echipati cu adidasi :)
    Castelul Sant’ Angelo – aprox. 3 ore
    Piata Spaniei si vila Medici din apropiere
    Basilica Santa Maria Maggiore
    Piata Venetia si Palatul Vittorio Emanuelle
    Fontana di Trevi si ziua si seara
    Pantheonul (era in renovare anul trecut si se putea vizita doar o parte) + Columna lui Traian
    In caz ca va ramane timp puteti vedea si ce a ramas din Baile lui Caracalla
    Daca vreti ceva spooky, puteti incerca Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, unde sunt expuse pe pereti scheletele calugarilor capucini :-s pt amatorii de filme horror
    Orasul trebuie parcurs pe jos. Cel mai simplu va luati o harta turistica de la hotel si va creati trasee pt fiecare zi. La fiecare pas veti vedea monumente frumoase si cladiri grandioase, deci sa aveti muult spatiu pt poze si filme :)
    Enjoy the trip!

  6. S-a notat, multumesc. Un magnet cu de toate la domnisoara, la intoarcere :)

  7. Mie cel mai tare mi-a placut la Galeriile Borghese, care este un muzeu-vila in mijlocul unui parc. Se intra la anumite ore si intr-un numar limitat de oameni, pentru 2 ore, parca, asa ca trebuie sa fii acolo din timp sa iti iei bilet si sa astepti sa ti se permita accesul. Eu pana sa intru in muzeul asta nu am auzit de Bernini, ceea ce a rezultat in aproape o ora de holbat la sculpturile lui (care nu sunt chiar foarte multe, asa ca ce vreau sa spun prin holbat e chiar asa – nu imi puteam lua ochii de la detaliile extraordinare surprinse). Vei gasi multi pictori si sculptori cunoscuti acolo, iar sala mare de la etaj este superb decorata.
    Nu as zice ca pizza e jalnica. Este reteta originala de pizza, nu varianta americana deep fried and full of grease, are blat subtire si e acoperita cu putin sos de rosii (nu ketchup) si cu ce iti doresti pe ea. Varianta mea favorita e mereu prosciutto e funghi, iar cea pe care am mancat-o la Roma a fost excelenta.
    Daca ai timp si functioneaza la vremea asta (cred ca e extra sezon), merita sa iei bilet pe autobuzul de sightseeing intr-o zi, care te plimba prin majoritatea locurilor de interes, si din care poti cobori si urca in limita zilei/zilelor platite pe bilet. Eu mereu aleg varianta asta cand vizitez un oras nou, pentru ca ai alta perspectiva cand esti acolo decat atunci cand iti pregatesti vizita cu carti si multe informatii. Eu de obicei abandonez research-ul si incerc sa get a feel of the place when I get there. Ce parea foarte dragutz pe hartie poate sa nu fie foarte interesant in persoana, si am constatat ca daca te grabesti prea tare prin toate locurile de vizitat, senzatia la final e mai degraba de frustrare ca nu am vazut cu adevarat nimic. But that’s just me.
    Eu am ales sa iau ghid pt Vatican (intr-una din zile) si pt Colosseum si Palatino (in alta zi). Nu stiu cum de am nimerit o americanca licentiata in istorie antica si istoria artei si care traia acolo de vro 2 ani ca si ghid. Oricum, daca vreti sa intrati mai repede si fara agitatie (coada e imensa de obicei la bilete, nu la intrare, desi la vremea asta s-ar putea sa fie ok) la Coloseum, mergeti intai la Palatino, de unde puteti lua un bilet comun pt ambele. Palatino Hill si Foro Romano (ca si Coloseum, de altfel) e destul de macinat de vreme si furturi, asa ca tot ce e de vazut sunt niste fragmente in ruina si de urcat un deal de unde se vede Roma foarte frumos si de foarte sus. Am ajuns la concluzia ca e mult mai bine sa vezi locurile astea cu un ghid (si ruinele si Vaticanul), pentru ca altfel nu prea intelegi ce vezi. Adica nu stiu altii cum sunt, dar eu nu imi aduc aminte nici macar sa fi invatat vreodata atatea detalii despre istoria Romei, istoria artei si a Vaticanului. Am verificat (compared notes, so to say) cu niste prieteni care au ales sa mearga ceva mai repede prin locurile astea, si fara ghid, ca nu prea au retinut si nu prea au observat multe lucruri. Galeriile de arta ale Vaticanului sunt imense si pline de lucruri frumoase, iar Capela Sixtina este de neratat.
    La Musei Capitolini nu as recomanda nimanui sa intre. Este overstuffed cu sculpturi, si sincer, dupa primele 200 nu prea mai ai chef sa le vezi si pe urmatoarele 1000… Poate exagerez, dar tin minte ca doar vro 10 piese iti atrag cu adevarat atentia. Museul in sine este foarte interesant construit, in doua cladiri asezate in oglinda intr-o piata (Piazza del Campidoglio), si care comunica prin subteran. E destul de ametitor inauntru, ca te prinzi tarziu ca nu ai iesit din cladirea in care ai intrat. Pe afara e frumos, iar piaza e una dintre cele nu foarte populate nici macar in sezon (cu o fantana intr-un capat si cu statuia ecvestra a lui Marcus Aurelius in mijloc) dar care mie mi-a placut foarte tare. Piata, treptele care urca la ea si cladirile sunt proiectate de Michelangelo Buonarroti, dar chiar si fara sa stiu asta am gasit-o de un farmec aparte, linistit.
    Incerc sa imi mai aduc aminte si altele, dar au trecut vro 4 ani de la weekendul meu in Roma.

  8. Hotel Hassler – unul dintre cele mai grandioase hoteluri din Roma (il vei vedea la Spanish Steps, langa Church of the Trinita dei Monti). Restaurantul panoramic este celebru pentru privelistea catre Vatican, Palatul Prezidential, Catedrala Sf. Petru, Colosseum, Pantheon si Vila Borghese). Bucurati-va de arhitectura si de atmosfera orasului!

  9. Andreea Lucau

    Super coincidenta! Si eu plec maine la Roma :)

Comentezi ?