Home / Evenimente / Myjob recruteaza programatori pe facebook

Myjob recruteaza programatori pe facebook

Astazi cand am ajuns la net, am gasit un mail interesant in inbox :  “Adriana Tomascu invited you to the event “Caut Student la Automatica pentru….:;);) ” si cum eram curios sa aflu pentru ce are nevoie domsoara de la myjob de tranzistori am zis sa dau click sa intru si eu de curiozitate :)

myjob-facebookMailul de fapt era este o invitatie la internship in cadrul Netbridge (firma care are myjob, okazii si trafic.ro) pentru programatorii in php, html, css de la facultatea de automatica. link

Anuntul :  Esti curios sa vezi cum aplica altii in practica teoria pe care o inveti tu la facultate? Stii ce inseamna “php”, “html” si “cod”? Vrei sa ii cunosti pe baietii de la okazii.ro, trafic.ro sau myjob.ro??

Ideea mi se pare destul de buna, am mai auzit de recrutare pe linkedin si twitter, facebook se pare ca este inca un mediu in care se poate misca pe partea de recrutare.  Din pacate, de la idee pana la punerea corecta in practica e ceva de munca,  si mai ales documentare. Las mai jos comentariul meu din cadrul event-ului pe FB :

Stimati organizatori,

Imi permit sa va dau cateva stafuri, pentru ca vad ca incercati sa folositi new si social media, dar aveti scapari la punerea in practica :

1 dati add numai la persoane care au in profil ceva legat de distinsa facultate (fabrio petrela din italia, de exemplu, nu cred ca e coleg cu mine, nu prea l-am vazut pe holuri, sau la restante); or fi ei multi la facultate, dar un add la 1600 de persoane pe FB nu face decat sa va aduca  ignoruri de la oameni care nu sunt target-ul vostru
2 aflati ca hiper-extra-mega facultate de robotei programatori se numeste Calculatoare, sau mai nou si mai pompos Calculatoare si Tehnologia Informatiei, Automatica e sora mai mica si mai slab dotata care se ocupa cu rezistente, tranzistoare, 220 si amperi.
3 Aflati de asemenea ca la facultate se invata php abia in anul 4, la un curs de un semestru, asa ca limita superioara de minim 2 ani e cam exagerata.

In superba facultate de calculatoare (si nu automatica, aia fac robotei) se invata de zor si degeaba limbaje expirate  expirate sau rar folosite ca python, scheme, clips, prolog, verilog si mai avansatele c++ si java. Cine stie php, css, ajax si alte minuni pt web 2.0, a invatat de acasa, singurel

PS : fete nu sunt la trafic.ro,myjob si okazii ca ati avea mai mult succes daca ne-ati invita sa le cunoastem pe ele. Baieti care programeaza vad in fiecare zi, nu e un lucru pentru care as face intership, credeti-ma pe cuvant

Semnat :
Geambasu Auras
Student an 4 la Calculatoare (nu automatica, aia fac circuite electrice & stuff), fost programator, actual online guerilla marketer
www.aurasmihai.ro (reclama rusinoasa la blog)

PPS : lasati loc si de cv in format pdf, ca poate nu avem fonturi compatibile sau se strica formatarea in pagina de la o versiune de office la alta …

Ce mi-a placut la aceasta campanie:

-faptul ca myjob continua sa creeze agitatie folosind facebook, probabil parte din strategia lor de social media. Alte campanii pe FB : Concurs: Iti rasplatim pasiunea pentru lectura! , Faci parte din Generatia X?  “Castiga volumul Generatia X, oferit de  Editura Humanitas”“Castigi volumul Revista romana de drept privat”, Castiga un iRiver MP3 Player E100 -2GB (probabil si altele, pe astea le-am primit pe mail, nu m-am inscris la nici una, nu m-a interesat indeajuns)

-textul de promovare, scris intr-un stil jucaus, altfel decat textele standard de recrutare

-poza de aici. ideea nu e noua, insa se potriveste campaniei

-platforma de multiblogging de pe bloguri.myjob.ro

Ce nu mi-a placut

-ca nu s-au documentat. daca faceau asta, aflau ca automatica si calculatoarele sunt de fapt doua facultati diferite,  sub acelasi nume (+ specializarea TI, din cadrul calculatoare), ca la automatica se invata circuite integrate si chestii de electronica si automatizari, ca la calculatoare se face html, php si ce mai vor ei abia in anul 4, (da, stiu, cam ciudat si tarziu) si ca cei care stiu sa programeze pt web au invatat singuri, acasa, de pe internet, din dorinta de afirmare si/sau din apetitul/inclinatia catre programare altfel decat ecranele albastre de java si c++

-ca formularul de aplicare  primeste doar fisiere .doc

-ca au dat add la toata lista de contacte, in loc sa selectioneze atent profilele care se incadreaza in cerintele postului cautat (Hamody Atamna Denisa Bârgău, sotia lui Sebi-Visurat, Radu Ceuca, Dragos Tuta si alti 100 din cei 1582 invitati cred ca au alte treburi decat sa se angajeze programatori. in afara de Radu, care e deja in domeniu)

-add-ul sau invitatiile in masa pe facebook sau dat-ul-cu-follow all pe twitter seamana prea mult cu spam – o metoda prea agresiva de gasire de audienta online. (parerea mea)

Sunt curios ce reactii vor aparea …

PS :  programatorii nu prea stau pe FB, de obicei tocilarii se gasesc la cursuri, prin facultate si laboratoare, iar ceilalti pe gsp/sport.ro,grupuri de yahoo si Y! Messenger, regielive, dc, afara la terase sau fotbal, sau s-au angajat deja. Toti se gasesc pe site-ul de cursuri si teme, daca se doreste acces direct si FOARTE vizibil si targetat la tinta.

Offline, promovarea se putea face prin afise in campus si facultate, si un mic eveniment de prezentare a oferte intr-o sala din EC-uri (acum a cam trecut vremea, s-a cam terminat sesiunea, dar ramane o idee viabila pentru viitorul an universitar )

Citeste si asta

A inceput “razboiul” live streaming dintre Facebook, Youtube si Twitter

Dupa ce Facebook a introdus optiunea de live direct de pe telefon, care permite oricarui …

5 comentarii

  1. Dar de ce nu spui ca e si absurd sa anunti un internship cand tu ai ditamai myjob de recrutare…
    eh mai greu cu social media azi, hai sa dam add si invite la toata lumea..
    Domnisoara cu pricina, cu care am avut si eu cateva discutii, iti raspunde “inocent” poate stii pe cineva… nu zau????

  2. Ah uitam sa spun ce e mai important.

    Inca 100 de persoane ca ea , care cred ca asa se face social media.. si gata .. obisnuim populatia ca e o absurditate sa te mai uiti la invit-urile la evenimente, sau sa fie activi…

    si ne facem pe ea de social media in romania

  3. Eu sincer cred ca au citit undeva ca e bine sa folosesti social media asta… si cum e criza si nu-s bani de afise

  4. Facultatea e una singura, ‘Automatica si Calculatoare’. Se face programare si la automatica, chiar php, html si ce mai vrei tu… in rest, cei care nu au profil pt ce cauta myjob e posibil sa recomande vreun programator… e cam aiurea sa pui criterii sa fii pe un grup. suna putin a discriminare :)

  5. Aaand your point is … ?

Comentezi ?